Mikkel Boe Følsgaard trænede til ny rolle: Spyttede nærmest blod

Foto: Mikael Rieck

Skuespillere bliver ofte sendt på hårdt arbejde, når de skal forberede en ny rolle. Der skal læses manuskript, og scener skal optages igen og igen og igen.

Og så er der altså også gange, hvor roller giver blod, sved og tårer – sådan bogstavelig talt.

I seks måneder trænede Mikkel Boe Følsgaard således hårdt for at blive klar til rollen som bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen, og træningen var ikke for sarte sjæle, fortæller den 32-årige skuespiller i et interview med TV 2:

- Det var rigtig fedt at opdage, hvor meget der ligger bag boksning, som kan virke lidt kaotisk for nogle. Men når jeg havde sparring (træning med slag, red.), så var det pisse angstprovokerende, når en modstander begynder at slå på dig. Træningen gav dage, hvor jeg næsten ikke kunne rejse mig fra sengen og nærmest spyttede blod, siger Mikkel Boe Følsgaard til TV 2.

Den værste skade var han dog selv skyld i: Ved et uheld fik Mikkel Boe Følsgaard et sjippetov i øjenbrynet.

Den nye film hedder ”Den bedste mand” og fortæller historien om den ikoniske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne.

 Vi møder bokseren i slutningen af 1970’erne, hvor de fleste har dømt ham færdig i boksning. Hans krop er ødelagt – og det samme er økonomien. Banken truer således med at tage huset fra ham og hans familie.

Kun hans elskede kone holder sammen på det hele, og da hun beslutter, at familien skal lægge hus til promoter Mogens Palles nye afrikanske boksehåb Ayub Kalule, spirer et uventet venskab.

Takket været sin nye ven og sparringspartner begynder Jørgen ”Gamle” Hansen langsomt at genvinde troen på sig selv.

I rollen som Jørgen ”Gamle” Hansens ses altså Mikkel Boe Følsgaard, mens Lene Maria Christensen spiller rollen som hans kone Hanne.

Filmen får premiere 15. juni. Du kan se en trailer for filmen herunder:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close