Michael Bundesen vil på scenen igen

Trods en brækket ryg drømmer Michael Bundensen om at gå på scenen igen. Og det skal ikke være i kørestol, men med stok.

Trods en brækket ryg drømmer Michael Bundensen om at gå på scenen igen. Og det skal ikke være i kørestol, men med stok.

(Foto: Mikael Rieck)

Et uheld under genoptræningen har givet Michael Bundesen en grim skade, der ikke gør livet lettere for den 69-årige ekssanger.

Et øjeblik stående alene med en stok under en genoptræningstime for et par måneder siden gik helt galt.

– Jeg sagde til min træner, at jeg stod fint. Men det gjorde jeg ikke. Så jeg faldt ned over min stok og fik et brud på en ryghvirvel, fortæller Michael Bundesen i et interview med Politiken op til udgivelsen af hans nye bog ”Alting har en ende”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Genoptræningen gik så godt, at Michael Bundesen kunne gå 60 skridt – men så skete ulykken, hvor han brækkede ryggen. (Foto: Mikael Rieck)

Den smertefulde ulykke skete under den genoptræning, som har været en del af Shu-bi-dua-ikonets hverdag, siden han i 2011 blev ramt af en dobbelt blodprop i hjernen. Siden dengang har den ellers så energiske forsanger været lænket til en kørestol og er blevet frarøvet sin klare sangstemme.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2010 var den livlige forsanger stadig i fuldt vigør – her til Samsø Festival med shubberne Ole Kibsgaard, Peter Andersen og Kim Daugaard. (Foto: Claus Poulsen)

Planlagde shu-bi-stop

Derfor er Bundesens diagnose for bandet også helt klar: Shu-bi-dua er stendøde.

Faktisk var tanken allerede i hans hoved, før tragedien ramte i 2011 – og datteren Nanna blev dengang taget med på råd.

– Jeg havde snakket meget med Nanna om det. Der var ingen tvivl om, at jeg skulle til at holde op. Det var blevet for meget af mit liv, næsten hele mit liv, der gik med det, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I den hårde tid har Bundesen fået masser af støtte af de to voksne børn Nicolaj og Nanna. Desuden har han sønnen Gustav på 16 år. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Men den gamle cirkushest sprang frem i hitmageren, da han i 2013 blev trukket ind i manegen for at modtage IFPIs Ærespris ved Danish Music Awards.

– Jeg havde jo lyst til at synge: ”Hvaaaaaaa’ mon man er?”, så folk kunne synge med, siger sangeren, der må indse, at han har sunget sin sidste strofe.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter blodpropperne har ”Bunden” kun været i centrum på en scene en enkelt gang – da Thomas Helmig gav Shu-bi-dua IFPIs Ærespris ved Danish Music Awards 2013. (Foto: Thomas Laursen)

Bundesen vil på scenen med stok

Historien om hans liv og ikke mindst Shu-bi-duas bliver fortalt i den nye bog – og det skulle være nu, fortæller hovedpersonen.

– Nu har jeg været igennem en blodprop og en brækket ryg. Så jeg tænkte, at hvis jeg skulle gøre det, skulle det være nu – for jeg ved ikke, hvad der kommer næste gang. Det kan være, at det bliver meget værre, fortalte han i ”21 Søndag”.

Med sangen ude af hans liv er det i stedet malerier, han bruger sin tid på i Gentofte-huset, hvor han bor sammen med hunden Nellie, der reddede ham den skæbnesvangre dag i 2011, hvor blodpropperne ramte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Shu-bi-duas mange hits blev til en succesfuld musical, hvor bandet selv også blev behørigt hyldet i 2016. (Foto: Claus Poulsen)

Den dygtige vuffelivov skyndte sig at alarmere Bundesens daværende underbo, der hurtigt forstod, at noget var helt galt.

– Hun vidste godt, at Nellie aldrig gøede, fortæller den stolte ejer i DR-programmet, hvor han også afslører, at drømmen om en sidste optræden – dog ikke som Shu-bi-dua – ikke helt er forsvundet på trods af de mange uheld. Det kræver dog en masse genoptræning, ikke mindst hos en sanglærer.

– Hvis jeg går på scenen igen, bliver det ikke i kørestol. Så bliver det med stok, lyder det fra den seje showmand.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close