Martin Brygmann: Stort hashforbrug kostede hukommelsen

Foto: ALLER MEDIA

Martin Brygmann var storrygende som ung. Og det var ikke kun cigaretter, der blev pulset løs på tilbage i 70'erne og 80'erne. 

Skuespilleren fortæller i Radio24syv-programmet "Bearnaisen er dyrenes konge", hvordan han i sin ungdom røg så meget hash, at han måtte have hjælp til at huske, hvad han havde lavet dagen fær.

- Faktisk røg jeg så meget hash, at jeg tænkte, at jeg hellere måtte skrive alt ned, jeg havde oplevet. Fordi der var nogen, der spurgte mig "nå, Martin, hvad fik du så at spise i går?", og så kunne jeg ikke huske det. Så tænkte jeg, det går jo ikke, at hele min ungdom forsvinder, fordi jeg ryger så meget. 

Derfor skrev han alt ned i Hovedstaden Kulimport-dagbøger. 

- Der skrev jeg alt med miniatureskrift, alt, hvad jeg foretog mig. Alt, siger skuespilleren, der derfor har fem års rapporter, hvor alt, hvad han har lavet, står minutiøst skrevet. 

- Så jeg har en lille hukommelsesbrist. Det er jo ikke sundt for folk at ryge hash i den mængde, jeg gjorde det der, fortæller han. 

Dengang var det ganske normalt at ryge hash i ny og næ. Så normalt, at Martin ikke tænkte over, at det skulle være forbudt.

Forbruget nåede aldrig at tage overhånd, før Martin ikke længere kunne lide at være skæv.

- Jeg stoppede med det, fordi mit liv smuldrede væk. Jeg kunne ikke koncentrere mig, jeg blev en lille smule bange for at møde folk på gaden, og jeg fik det dårligt, forklarer han i radioprogrammet. 

- Jeg kunne meget godt lide ritualet op til, at man sad og miksede og ristede. Det syntes jeg var hyggeligt, og det gav noget sammenhold, forklarer han. 

Men efter et par uheldige episoder, hvor Martin var blevet decideret bange, mens han var skæv, besluttede han sig for at stoppe. 

- Man kan også blive rigtig bange på det stof. Det er rigtig sjovt i dag, men det var det fandeme ikke i situationen. Når det bliver for meget på de der stoffer, ved man ikke, hvor det slutter henne. Om man det bliver ved med at eskalerer, og om man i øvrigt dør af det. Så vi blev rædselsslagene. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close