Reality30. maj 2017

Hash havde nær kostet Mikkel Kessler karrieren

Bokserens karriere var nær gået op i røg.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-511421.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Han er kendt for sit hårdtslående højrehug og har vundet adskillige titler gennem sin lange karriere.

Men der var en periode i Mikkel Kesslers liv, der nær havde sat en stopper for karrieren, før den rigtigt var kommet i gang.

Det fortæller hans mor Mopper i bogen ”Mopper og mig”, som hun skrev i samarbejde med datteren Linse og forfatteren Michael Holbek i perioden frem til sin død sidste år.

Her beskriver Mopper, hvor stor en rolle Mikkels træner Ricard spillede i bokserens liv, og at det var ham, der igen fik Mikkel på ret køl, da han var kommet i dårligt selskab.

- Der var en periode, hvor Mikkel begyndte at hænge ud med nogle hashknægte ovre i Ballonparken. Han hverken røg eller drak, men pludselig begyndte han at ryge tjald, fortæller Mopper, som efter mange års samliv med Mikkels far, Ole Kessler, som også var svært glad for at ryge sig skæv, kendte alle tegnene.

- Når Mikkel ringede på vores dør på 5. sal i Gunløgsgade, fordi han havde glemt sine nøgler, stod han der med sejlende røde øjne og sagde ”åh, hvor er det koldt, mor”. Ja, det er godt med dig, tænkte jeg. Han var skæv, som jeg ved ikke hvad, fortæller hun i bogen "Mopper og mig", som udkommer i dag.

Mopper forsøgte flere gange i løbt af det halve år, problemet stod på, at tale Mikkel til fornuft. Men det var først, da boksetræneren allierede sig med Linse, at de fik overbevist ham om, at hashen var noget møg.

- Nogge har altid haft et godt tag på ham. Jeg tror, han var lidt bange for hende. Ricard skældte ham huden fuld, og Mikkel fik sat stolen for døren. Han kunne enten stoppe med hashen og fortsætte i klubben – eller han kunne ryge sig skæv og vinke farvel til en boksekarriere.

Mikkel valgte heldigvis karrieren og året efter vandt han som 16-årig junior-EM for amatører.

Se billederne af Mikkel Kessler og hans flotte kæreste i galleriet herunder:

Mikkel Kessler og Lea Hvidt

Sponsoreret indhold