Nyheder 10. juni 2016

Margrethe og Henrik dropper stort guldbryllups-knald

Der bliver ingen stor festivitas, når dronning Margrethe og prins Henrik næste år har guldbryllup
(Foto: Claus Poulsen)

Dronning Margrethe og prins Henrik fortsætter med at lægge afstand til hinanden, efter at de i de seneste år i stigende grad har levet hver deres liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fredag meddelte hoffet på kongehuset.dk, at dronning Margrethe og pris Henrik næste år holder deres guldbryllup under helt private former.

50 års ægteskab er ellers noget at fejre, skulle man mene - ikke mindst i et land hvor 50 procent af de indgåede ægteskaber opløses ved skilsmisse.

Det er de færreste guldbryllupspar, der siger nej til at fejre den store dag, men dronningen og prinsen ønsker tilsyneladende ikke nogen offentlig fejring på dagen.

- H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsen kan den 10. juni 2017 fejre guldbryllup. På baggrund af en række henvendelser om, hvorledes guldbrylluppet vil blive markeret, kan det oplyses, at Regentparret ønsker at afholde guldbrylluppet under private former, skriver hoffet i en pressemeddelelse.

Meddelelsen om den begrænsede fejring af dagen er overraskende men ikke helt ulogisk, hvis man ser på dronningen og prinsens samliv de seneste år.

Prins Henrik er for nylig blevet pensioneret, men har i flere år i stigende grad ladet dronning Margrethe repræsentere kongehuset alene og har i stedet helliget sig samværet med vennerne.

Ved dronningens 75 års fødselsdag sidste år, deltog prins Henrik i Aarhus, men da festen nåede København, meldte Henrik fra til alle de officielle arrangementer og festmiddage.

Han havde fået influenza, men i løbet af få dage var han - som ved et mirakel kureret - og var frisk til at tage til Venedig dagen efter afbud til en festmiddag på Fredensborg Slot.

Da dronning Margrethes fætter, svenske kong Carl Gustaf, for nylig fyldte 70, meldte Henrik også afbud og lod Margrethe tage alene af sted.

Og i foråret rejste Henrik tre uger til Egypten med venner uden Margrethe, og ugen efter denne ferie var Henrik på kunstindkøb i Italien - ligeledes uden dronning Margrethe.

Sponsoreret indhold