Nyheder 10. juni 2016

Stor afstemning: Bør prins Henrik miste apanagen?

I morgen fylder Prins Henrik 81 år, og han kan fejre fødselsdag som en pensionist med en god portion penge i baglommen. Han får hver dag 36.363 kroner via den såkaldte apanage. Men burde prins Henrik vinke farvel til sin apanage? Deltag i afstemningen her
(Foto: All Over)

I morgen går Dannebrog til tops over hele landet, for her fylder prins Henrik 81 år.

Og midt i gaveregn og et godt glas rødvin kan prins Henrik glæde sig over, at han ikke mangler penge. For den aldrende prins får – trods det at han er pensionist – en ret så stor portion penge af staten.

Faktisk får prins Henrik hele otte millioner kroner årligt via den såkaldte apanage. Det svarer til godt og vel 36.00 kroner dagligt – og sagt på en anden måde får vores prinsgemal hver dag det samme som 318 folkepensionister får tilsammen.

Er det for meget? Burde hans apanage fjernes helt? Ja, det vil vi gerne have dig til at svare på. Giv din mening til kende i afstemningen nederst i denne artikel.

Det er bestemt ikke første gang, at prins Henriks pengepung bliver debatteret.

Tilbage i begyndelsen af året var emnet også yderst varmt, for det var under sin nytårstale, at dronningen afslørede, at prins Henrik trak stikket og gik på pension. Dengang fastlog statsminister Lars Løkke Ramussen, at prins Henrik ville beholde de otte millioner kroner årligt.

- Jeg vil afslutningsvis bemærke, at regeringen ikke vil lægge op til ændringer i den samlede statsydelse til kongehuset, da prinsgemalens beslutning ikke ventes at få konsekvenser for kongehusets samlede aktivitetsniveau, udtalte Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

En måned senere fastslog et flertal af danskerne, at prins Henrik burde gå ned i løn. I en meningsmåling foretaget af analysebureauet Wilke for Avisen.dk svarede 62 procent, at prinsen burde gå ned i apanage, mens 23 procent bakkede op om, at medlemmer af kongehuset burde fortsætte med den samme økonomi efter pensionen.

Hvad mener du? Deltag i afstemningen herunder. 

Sponsoreret indhold