Nyheder20. januar 2021

Lokale tager afsked: Fejrer Trumps afgang

Borgerne i Washington glæder sig til i morgen, hvor Biden bliver indsat som ny præsident i USA.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega437297_001.jpg
 Foto: Mega

I disse timer tilbringer Donald Trump sin sidste aften og nat i Det Hvide Hus. I hvert fald for nu. Lokale i Washington, D.C. fejrer hans afgang og håber, de aldrig skal se præsidenten igen.

SE og HØR har været på gaden for at tale med lokale i hovedstaden, og der er nærmest feststemning. Foran Det Hvide Hus er der udbrudt sang og flere danser rundt med FUCK TRUMP-flag foran Black Lives Matter Plaza lige foran præsidentens bolig.

https://imgix.seoghoer.dk/img_7215.jpeg

Sorte demonstranter står foran Black Lives Matter Plaza med udsigt til Det Hvide Hus og synger FUCK TRUMP.

- Jeg fejrer det. Jeg glæder mig. Det har været de værste fire år for USA og planeten, og jeg håber, vi aldrig ser ham igen, siger Rick Guinee, der også har en sidste hilsen til Trump:

- Hvis jeg kunne tale til ham, ville jeg sige, at har gjort skade på vores land. På verden. Med hans uærlighed. Hans narcissime. Og alle hans politikker. Jeg glæder mig til en tilbagevenden til ærlighed og anstændighed og til troen på demokratiet, siger han.

https://imgix.seoghoer.dk/img_7181_copy.jpg

Rick Guinee er glad for, at præsidenten forsvinder fra Det Hvide Hus i morgen kl. 12. Foto: Heinel)

Tættere på Georgetown møder vi Joshua Barthel. Han er også glad for, at det er slut med Trump. Men han mener ikke, at problemet er Trump. Hele hadet mod politikerne i Washington var kommet uanset hvad - og så var en anden Trump-type kommet, mener han.

- Det har været en negativ tid. Men jeg tror, at det politiske klima blev toksisk inden Trump. Så det var uundgåeligt, at han kom. Hvis ikke det havde været ham, havde det været en anden. Jeg fordømmer ham, men ikke som individ. Jeg tror, at en type som ham var kommet uanset hvad, siger han.

Cathrin Kahn er også glad for at slippe af med Trump og mener, at livet bliver bedre med Biden. Selvom hun hellere ville have, at Bernie Sanders, havde vundet.

Hun kommer dog til at savne Trumps vanvid på Twitter.

- Jeg håber altså, han får sin Twitter-konto tilbage. Men jeg synes, alle burde have lov til at være på Twitter. Også folk i fængsel, siger hun og griner.

https://imgix.seoghoer.dk/img_7186_copy.jpg

Joshua Barthel og Cathrin Kahn har begge støttet Bernie Sanders. (Foto: Heinel)

Sponsoreret indhold