Nyheder16. oktober 2018

Efter vild kritik: Ilse Jacobsen STOPPER i "Løvens Hule"

Ilse Jacobsen og hendes gummistøvle-imperium har de sidste dage modtaget sønderlemmende kritik. Den dårlige omtale har nu fået hovedpersonen til at stoppe i "Løvens Hule"
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/ilse-jacobsen0.jpg
 Foto: Per Arnesen, United Productions ApS

Ilse Jacobsen og hendes gummistøvle-imperium er havnet i et regulær stormvejr, efter en artikel i Berlingske i weekenden kom med en sønderlemmende kritik af Ilse Jacobsens ledelsesstil.

I artiklen beskrev flere tidligere og nuværende ansatte Ilse Jacobsen som en ualmindelig dårlig leder, der er både ” grov”, ”uempatisk” og ”intrigant”, og som er medvirkende til, at flere ansatte er gået ned med stress.

Den negative omtale har nu fået hovedpersonen selv - Ilse Jacobsen - til at trække sig fra DR-programmet ”Løvens Hule”.

Det skriver Ilse Jacobsen på sin Facebook-profil:

- Jeg vil de kommende måneder fokusere på mine eksisterende virksomheder, og derfor har jeg i dag meddelt DR, at jeg desværre ikke ønsker at medvirke i fjerde sæson af Løvens Hule. Optagelserne skal begynde i slutningen af måneden.

- Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det. Selvom vi allerede har taget hånd om de problemstillinger, der er beskrevet i pressen, har den megen fokus gjort det nødvendigt, at jeg bruger kræfterne på mine virksomheder, skriver Ilse Jacobsen og tillføjer: - Selv om jeg holder utroligt meget af Løvens Hule er jeg først og fremmest forretningskvinde med ansvar for over 100 dygtige medarbejdere og en række virksomheder. De fortjener, at mit fokus er på dem. Jeg håber derfor, at DR kan finde en stærk investor til at tage min plads, selv om varslet desværre er kort.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/loevens_hule_1.jpg
 (Foto: DR)

Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch i "Løvens Hule". Foto: DR

I ”Løvens Hule” har Ilse Jacobsen vurderet håbefulde iværksættere sammen med blandt andre Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers.

Sidstnævnte er dog ikke længere en del af ”Løvens Hule”, efter at han tidligere på året blev udnævnt til minister. Og nu er Ilse Jacobsens tid i programmet altså også forbi.

Det var dog ikke alle, der fik mulighed for at læse den kritiske artikel, der blev bragt i Berlingske søndag.

Ifølge B.T. sørgede Ilse Jacobsens mand nemlig for at indkøbe alle de eksemplarer af Berlingske, der var at finde i kiosker og butikker i Hornbæk, hvor parret bor, og hvor flere af Ilse Jacobsens virksomheder ligger.

Annette Flyger, der ejer Shell-tanken på Nordre Strandvej i Hornbæk fortæller til B.T., at Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, købte alle eksemplarer af søndagens Berlingske.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ilse-jacobsen.jpg
 Foto: Per Arnesen, United Productions ApS

Ilse Jacobsens mand havde ifølge B.T. sørget for, at alle eksemplarer af den kritiske Berlingske ikke var at finde i Hornbæk. Foto: DR

- Ilses mand kom ind i går morges omkring klokken ni og købte de seks aviser, vi havde tilbage. Der var allerede solgt et par stykker i forvejen, fortæller Annette Flyger til B.T..

Ifølge B.T. var Berlingske udsolgt i Havnekiosken og i SuperBrugsen… som den eneste avis, vel at mærke.

Over 25 tidligere medarbejdere ville gerne bidrage til artiklen i Berlingske, der blandt andet beskriver flere sager, hvor Ilse Jacobsen har holdt ansattes løn tilbage under sygdom og undladt at betale feriepenge.

- Hun er ikke en ordentlig arbejdsgiver, fortæller Mette Høgh, formand for HK Handel i Hovedstaden, til Berlingske.

De sidste par år har HK ført seks sager om manglende feriepengeudbetaling.

Desuden beskriver flere af de tidligere medarbejdere episoder, hvor Ilse Jacobsen har styret dem med frygt og arrogance.

Sammenfattet opfatter de gummistøvle-dronningen som en person med to sider:

Den ene side er ekstremt charmerende, inspirerende og sjov.

Den anden er hidsig, grov, uempatisk og intrigant.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ilse_jacobsen.jpg
 (Foto: Aller Media)

Ilse Jacobsen kalder kritikken af hende for "unfair". Foto: Dan Mariegaard

- Medarbejdere blev konstant ydmyget, overvåget og skældt ud. Man bliver langsomt brudt ned, så man til sidst er i tvivl om, om man overhovedet kan finde ud af noget, siger Søs Righolt, der var ansat i tre måneder som presse- og kommunikationschef, til Berlingske.

Berlingske beskriver også en episode tilbage i august, hvor Ilse Jacobsen til et møde skældte omkring 40 kvinder ud, fordi man havde fundet et brugt menstruationsbind på et toiletgulv i virksomheden.

Flere af de ansatte mistænkte ifølge Berlingske Ilse Jacobsen for at have opdigtet episoden.

Ilse Jacobsen bekræfter, hun valgte at konfrontere sine ansatte om hygiejnebindet.

- Jeg tog snakken, fordi jeg syntes, det var skideulækkert, og fordi der er nogen, der er mere sjuskede end andre. Vi har mange kunder, der kommer ind og ud af butikken, siger Ilse Jacobsen, der kalder kritikken af hendes ledelsesstil for unfair.

- Jeg siger tingene ligeud, det har jeg gjort, siden jeg blev født. Og jeg mener, det er en fordel. Jeg vil ikke bruge en time på at forklare noget, der kan siges på seks sekunder, siger Ilse Jacobsen og tilføjer:

- Det rammer mig og min virksomhed hårdt. Det tænker jeg mest på. Det motiverer mig ikke til at fortsætte. Så har jeg faktisk mest lyst til at stoppe. Det vil jeg simpelthen ikke finde mig i. Jeg føler selv, at jeg fandeme altid er der for dem. Der vil altid være nogle sorte får, lyder det fra Ilse Jacobsen.

Sponsoreret indhold