Nyheder23. december 2018

Lars Løkke holder familiejul i Frankrig

Statsminister Lars Løkke Rasmussens bidrag til årets julefrokost i det franske er lammerullepølsen, som han selv har lavet. Selv lammet har han slagtet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lars_loekke_rasmussen_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

I statsministerens embedsbolig på Marienborg er der festligt julepyntet både ude og inde, men om få dage er 54-årige Lars Løkke Rasmussen langt væk fra Marienborg og Danmark.

Sammen med hustruen Sólrun og deres tre voksne børn Bergur, Lisa og Símun tager han til Frankrig og holder jul med Sólruns familie.

– Vi skal være sammen med Sólruns søstre. En af dem bor i Belgien, og hun har et hus i Frankrig, hvor vi samles, fortæller statsministeren og åbner køleskabet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars_loekke_rasmussen_5.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Lars Løkke retter lidt på julekuglerne og fortæller, at hans juleønske først og fremmest er fred på jorden. – Og så håber jeg selvfølgelig på at beholde den imaginære nøgle til Statsministeriet. (Foto: Thomas Laursen)

Ud tager han en omhyggeligt indpakket lammerullepølse.

– Har I lyst til at smage? Det er årets lammerullepølse. Jeg har selv lavet den og også selv slagtet lammet, fortæller Løkke og viser os billeder af den blodige seance på sin mobiltelefon.

– Det gjorde jeg på Færøerne i oktober. Og det var første gang, jeg prøvede det. Først med en boltpistol og derefter med en kniv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars_loekke_rasmussen_2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– I det ny år glæder jeg mig til, at Bergurs amerikanske kæreste Aran flytter til Danmark, hvor hun skal læse på CBS. (Foto: Thomas Laursen)

– Det var ikke så slemt, som jeg troede, siger han og vifter med en kniv, der ser meget skarp ud.

– Lammerullepølsen smager guddommeligt, og den skal med til julefrokosten i Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars_loekke_rasmussen_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

– 2018’s største oplevelse på den private front var ubetinget Sólruns brag af en 50-årsfest. Vi giver ikke sådan hinanden gaver, og hun vil jo ikke have noget, men hun samler på mønter. Så jeg gav hende nogle gamle guld-tikroner. (Foto: Thomas Laursen)

Solo i køkkenet

Vi befinder os i køkkenet i statsministerens private fløj på Marienborg.

– Her opholder jeg mig altid, når jeg er alene på Marienborg.

– Jeg holder meget af det her køkken. Det er her, jeg sidder, når jeg skal læse sager.

– Og jeg kan fortælle, at det slet ikke foregår som i TV-serien ”Borgen”, hvor det myldrer med tjenestefolk, da statsministeren med mand og børn tager en timeout i embedsboligen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars_loekke_rasmussen_4.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hundene Beauty og Fríða elsker livet på Marienborg, hvor der er plads til at tumle rundt sammen med deres herre, der lærer dem tricks. – Beauty er ni år og ved at være lidt gigtplaget. Men Fríða, der fylder to år til marts, er ung og frisk. (Foto: Thomas Laursen)

– Her er absolut ingen tjenestefolk, når jeg er her alene. Vil jeg have mad, må jeg selv lave den og selv købe ind i det lokale supermarked.

Til gengæld har jeg huset helt for mig selv.

Sponsoreret indhold