Lars Løkke Rasmussen

Nyeste artikler om Lars Løkke Rasmussen

Danmarks statsminister - vores helt egen fadølsbamse - Lars Løkke, er den tredje i rækken af statsministre, der hedder Rasmussen – og nok også den hyggeligste af de tre at have med til bords, hvis han gad at komme til din julefrokost.

Lars Løkke Rasmussen blev første gang Danmarks statsminister i 2009, da han overtog posten fra Anders Fogh Rasmussen, der havde fået tjansen som NATO-generalsekretær.

Han mistede posten igen til Helle Thorning-Schmidt allerede i 2011, men generobrede den så i 2015 – på trods af flere års modvind i offentligheden på grund af en række uheldige sager.

Privat bor Lars Løkke i en lejlighed i Nyhavn i det centrale København, og har siden 1989 været gift med Sólrun Løkke Rasmussen, der er lærer.

De har tre børn, hvoraf den ene, Bergur Løkke Rasmussen, siden 2013 har siddet i Hovedstadens regionsråd for Venstre.

Lars Løkke er i de seneste år jævnligt havnet i medie-modvind, da han har været centrum for en række uheldige sager, heriblandt rejser på første klasse for skatteydernes penge.

Det har også været fremme, at han drikker lige lovlig meget, og i portrætbogen 'LLR' står beskrevet en lang række episoder, der sætter spørgsmålstegn ved hans position i partiet Venstre.

Blandt andet siger den tidligere Venstre-minister, Britta Schall Holberg, at formanden drikker for meget.

- Jeg tror, hvem som helst i folketingsgruppen vil kunne svare, at Lars drikker for meget, men det er jo blevet accepteret, sagde hun i bogen ifølge Ekstrabladet.

Lars Løkke medvirkede selv i bogen, og kunne ikke genkende udlægningen af sit alkoholforbrug.

- Hvis (...) min person er så afsporet fra virkeligheden, som man kan udlede af hendes ytringer, ville jeg da have håbet, at hun kom til mig, sagde han i bogen ifølge avisen.

Der nævnes også en episode hvor Lars Løkke Rasmussen vælter nogle krukker i forsøget på at krydse Rådhuspladsen på cykel.

SE og HØR kom i besiddelse af en video med en noget omtumlet toppolitiker umiddelbart efter.

Det er dog karakteristisk for Løkke, at han gang på gang rejser sig ovenpå en offentlig fadæse og den efterfølgende udskældning i medierne.

Der var bilagssagerne i foråret 2008, hvor Løkke købte restaurationsbesøg, cigaretter, taxakørsel og hotelovernatninger for skattekroner frem for selv at bruge penge på dem.

En gennemgang af Lars Løkkes bilag førte til, at han herefter så sig nødsaget til at betale nogle beløb tilbage eller donere dem til velgørende formål.

Og så var der GGGI-sagen i 2012, hvor Løkke havde haft ekstraordinært store rejseomkostninger, blandt andet over en million kroner på førsteklasses flybilletter, luksusophold på hoteller og limousinekørsel blandt andet i Rio de Janeiro, Seoul og Abu Dhabi.

Og der var tøj-sagen i 2014, hvor Ekstra Bladet kunne fortælle, at Venstre kastede om sig med penge så de kunne klæde Lars bedre på. 152.000 kroner brugt på tøj og sko blev det til i alt, hvorefter det kom frem, at Lars’ familie også havde fået betalt en rejse til Mallorca af Venstre.

Der blev udtrykt mistillid til Lars Løkke fra lokalforeninger og folketingsmedlemmer i de danske medier, og i flere spekulerede i, om han blev nødt til at træde tilbage som formand.

Det skete dog ikke. Lars Løkke overlevede- igen, fristes man til at sige – og i dag sidder han på toppen af dansk politik.

Sponsoreret indhold