Nyheder 20. januar 2019

Landskendt som Alf: Vendelbo indeni

Thomas Hwan fra ”Bedrag” kan godt lide, hvis hans karakterer er lidt socialt akavede, for det holder ham på dupperne.
(Foto: Mikael Rieck)

Han var ét år, da en smed og en sygehjælper fra Brovst i Nordjylland i 1983 hentede Thomas Hwan i Københavns Lufthavn. Sammen med en yngre adoptivbror voksede han op i den søvnige by, hvor der ikke var meget teater.

Han startede da også med at spille bas i et band, for det kunne bruges til at komme i kontakt med tøserne. Og til at komme ud i verden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Thomas Laursen

Thomas Hwan og kollegaen Johanne Louise Schmidt, 35, forelskede sig i 2010. De har en datter, der fylder to år i starten af februar. (Foto: Thomas Laursen)

Som 14-årig øjnede han chancen for at komme med i det lokale amatørteaters stykke. Der var bare lige det problem, at årets forestilling var ”The Sound of Music”, og i manuskriptet er der ikke særlig mange roller, som egner sig til en asiatisk dreng.

– Jeg kunne jo ikke være von Trapp-barn – det ville i hvert fald blive et virkelig mærkeligt von Trapp-barn. Og nazist kunne jeg heller ikke rigtig spille. Så jeg blev dansepartner nummer tre, har han fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

I den 3. og sidste sæson af ”Bedrag” har Alf, som er spillet af Thomas Hwan, fået nyt job som efterforsker i Task Force Nørrebro, der skal bekæmpe bandekriminalitet. (Foto: DR)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jysk bonderøv

Det var dog nok til, at han blev hooked. Han spillede med i de næste tre sæsoner, var med i skolekomedierne i gymnasiet, var tilknyttet et amatørteater i Aalborg og kom ind på skuespillerskolen i København, efter at Tommy Kenter, 68, havde undervist ham gratis i et år. Den garvede skuespiller var nemlig sur over, at Thomas Hwan ikke var kommet ind på skolen i første omgang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Thomas Hwan må undvære sin makker Thomas Bo Larsen, 55, i den nye omgang ”Bedrag”. (Foto: DR)

Hos Kenter gjorde han alt for at smyge sin nordjyske accent af sig, og han troede, at han skulle være en helt anden for ikke at blive hægtet af:

– Heldigvis – og det er virkelig heldigvis – kunne jeg ikke bare skyde den der bonderøv ned.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Natascha Thiara Rydvald/Det Kongelige Teater)

Thomas Hwan som Romeo og Danica Curcic, 33, som Julie, da Shakespeares kærlighedstragedie i 2015 blev opført som skuespil på Det Kgl. Teater for første gang i 141 år. (Foto: Natascha Thiara Rydvald/Det Kongelige Teater)

Thomas Hwan kan nemlig bruge sit kendskab til de tavse jyder i sit skuespil.

– Jeg har jo sådan en stor fed vendelbo inden i min krop, fortalte han til Politiken, da han spillede fabriksejeren i ”Kagefabrikken” i Det Røde Rum på Det Kgl. Teater.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Miklos Szabo/Det Kongelige Teater)

Rollen i ”Kagefabrikken” var med til at give skuespilleren en Reumert for bedste mandlige birolle i 2013. Han fik også en Reumert Talentpris i 2010. (Foto: Miklos Szabo/Det Kongelige Teater)

Han er en del af det faste ensemble på nationalteatret, men det var rollen som Alf i ”Bedrag”, der gjorde ham landskendt.

Se 3. sæson af ”Bedrag” på DR1 søndag kl. 20 og på DRTV.

Sponsoreret indhold