Nyheder24. januar 2016

Ærlig Thomas Bo Larsen: Jeg endte i hashpsykose

Den 52-årige ”Bedrag”-stjerne har kæmpet med indre dæmoner, der lokkede ham ud i misbrug og alt for meget spilleri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bedrag_dm-140.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Småkriminiel, bølle eller flugtfange. Thomas Bo Larsen har ofte haft rollen som skurken, når han igen og igen har optrådt i danske film. Men i DR1’s ”Bedrag” giver han den en ordentlig skalle som politimanden Mads Justesen, der kæmper for retfærdighed.

Den 52-årige skuespiller, der oprindelig er uddannet håndværker, har på egen krop mærket, hvordan det føles at være havnet i den forkerte løbebane.

– Hvem har ikke noget at slås med indeni? spurgte han retorisk i radioprogrammet ”Ugens gæst” på P1 for nylig.

– Det har jeg også haft. Jeg havde en lidt vild ungdom, hvor jeg røg meget hash. Men jeg kom heldigvis ud af det. Afhængighed var for mig en kæmpe dæmon, som jeg heldigvis slap af med. Jeg spillede også meget og var en overgang bange for at være ludoman. Jeg nåede så langt, at det begyndte at drive mig, og jeg ikke rigtig kunne stoppe igen. Der tog dæmonerne over, kan man godt sige, lyder det fra Thomas Bo Larsen.

https://imgix.seoghoer.dk/bedrag_dm-143.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Thomas Bo Larsen er en af landets mest benyttede skuespillere. Men livet har ikke altid været let: "Jeg troede ikke, det var så farligt at ryge noget hash. Det gjorde alle. Men det endte med en hashpsykose" (Foto: Dan Mariegaard)

– Men jeg er nu glad for at have været derude og lige sige hallo på den mørke side og komme tilbage igen. Det er ikke bevidst, jeg har været derude. Det var uvidenhed.

[node:aller-related-content]

Styr på livet

Heldigvis for ham selv og fans af hans utallige film har Thomas Bo Larsen i dag helt kontrol over sin tilværelse. Han bor med sin kæreste på Islands Brygge, og datteren Sally hjælper farmand med jobbet.

– Jeg kan nok godt blive lidt fraværende derhjemme. Min datter læser sammen med mig. Men de tager det fint, forklarer Thomas til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/3_dr_bedrag.jpg
 (Foto: DR)

I ”Bedrag” arbejder Thomas’ karakter tæt sammen med Alf (Thomas Hwan) for at finde hoved og hale i firmaet Energreen (Foto: DR)

Lighedstræk mellem sig selv og karakteren Mads Justesen fra ”Bedrag” mener han dog ikke, der er mange af.

– Jeg har ikke prøvet at bo i et rækkehus på Amager med en kone og to børn. Men jeg kan sagtens sætte mig ind i det. Det har været fantastisk for mig at spille politimand. Jeg har været i lære ved politiet i 14 dage. De er ganske almindelige mennesker som os. Jeg har dyb respekt for politiet, og de piber ikke, fastslår han.

https://imgix.seoghoer.dk/danmarks-bedste-tv-blad_2_2.png

Sponsoreret indhold