Nyheder27. september 2016

”Landmand søger kærlighed”-Jens lider af lungesygdom

Der er faktisk en god grund til, at Jens fra ”Landmand søger kærlighed” er på udkig efter en kommende kæreste, der ikke ryger. 60-årige Jens lider nemlig af en arvelig sygdom i lungerne, og derfor skal han undgå alle former for røg
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jens.jpg
 Foto: TV 2

Lige nu forsøger landmanden Jens at finde sit livs kærlighed i TV 2-programmet ”Landmand søger kærlighed”.

Fra start har den 60-årige Jens, der bor på en gård syd for Aarhus, ledt efter en kvinde, der ikke røg – og han valgte derfor allerede på speeddaten at spørge kvinderne ind til, om de røg.

Og det er der faktisk en god grund til.

Jens lider nemlig af lungesygdommen Alpha-1-Antitrypsin-Mangel, der med tiden gør lungerne mindre og mindre elastiske med tiden. Det betyder en forringet vejrtrækning, og derfor er det vigtigt, at Jens undgår alle former for røg.

- Jeg kommer til at hoste, hvis folk ryger i nærheden af mig, fortæller Jens til TV 2 og tilføjer:

- Jeg skal tage den lidt med ro indimellem, men det passer mig fint. Vi har alle nogle skavanker.

Jens fik konstateret sygdommen for omkring 20 år siden, og derefter tog han beslutningen om, at hans hjem skulle være et ikke-ryger hjem. Noget, der påvirkede hans venne-flok:

- Vi havde nogle venner, som vendte os ryggen, fordi de ikke kunne snuppe, at man nu ikke måtte ryge. Men sådan måtte det jo være, siger Jens til TV 2 og understreger, at han ikke vil være fanatisk – og derfor også har valgt at ”beholde” nogle af kvinderne i ”Landmand søger kærlighed”, selv om de røg.

Så længe de vælger at ryge uden for og ikke ind i hovedet på Jens, er det ok, fortæller landmanden.

Alfa-1-Antitrypsin-Mangel er en arvelig sygdom, der medfører mangel på enzymet alfa-1 antitrypsin. I sig selv giver tilstanden ikke dårlige lunger, men det gør rygning. Problemet er, at personer med alfa-1 mangel, der ryger eller udsættes for passiv røg, er meget mere udsatte for at udvikle lungesygdomme.

Se billeder fra årets "Landmand søger kærlighed" i galleriet herunder:

Landmand søger kærlighed 2016 - billeder fra programmet

Sponsoreret indhold