Nyheder22. august 2017

Kvindetorso kan være Kim Wall: Legemsdele skåret af bevidst

Politiet fortæller, at hoved, ben og arme er skåret af bevidst på den kvindetorso, der blev fundet mandag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Københavns Politi er tirsdag eftermiddag kommet med en status på ligsynet af den kvindetorso, der mandag blev fundet i vandet ved Amager. Liget er endnu ikke identificeret, men politiet er kommet nærmere, hvad der er sket med torsoen, inden den blev fundet af en mand på cykel.

- Der er tale om en torso, hvor både arme, ben og hoved er (fjernet, red.) som følge af en bevidst afskæring, fortæller Vicepolitiinspektør fra Københavns Politi, Jens Møller Jensen.

Intet taler imod
Obduktionen er torsoen er endnu ikke færdig, og der er taget DNA-materiale til en undersøgelse, som kan sammenlignes med DNA fra KIM Wall, som er fundet fra hendes omgivelser. Først når DNA'et er sammenlignet, kan politiet fastslå, om der er tale om Kim Wall.

- Længden på torso gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan være Kim Wall, men vi ved det ikke endnu, forklarer vicepolitiinspektøren.

De resterende dele af kvindeliget er ikke blevet fundet, men politiet leder fortsat på Amager og reagerer på henvendelser fra borgere, der kan have set noget.

Benægtede alt
Den 30-årige journalist Kim Wall tog for knap to uger siden på reportagetur med den danske opfinder, raketbygger og ubådentusiast, Raket-Madsen med det borgerlige navn Peter Madsen, i en ubåd, han selv havde bygget.

Efter Kim ikke gav lyd fra sig, meldte hendes kæreste hende savnet og politiet satte en eftersøgning igang.

Peter Madsen blev få dage efter fundet med ubåden i Køge Bugt. Han påstod, at ubåden var sunket efter en teknisk fejl, og til at starte med påstod han, at han havde været alene i ubåden, da den begyndte at synke.

"Begravet til søs"
Han blev trods forklaringen anholdt og sigtet for mordet på den kvindelige journalist, selv om liget ikke var fundet. I første omgang lød hans forklaring, at han havde sat hende af ved restuarant Halvandet på Refshaleøen.

Senere har Raket-Madsen fortalt under afhøring, at der skete en ulykke på ubåden, som slog Kim Wall ihjel, og at han har "begravet hende til søs".

Det er yderst sjældent, at der gives oplysninger fra et lukket grundlovsforhør, men politiet har udtalt, at de på grund af mange spekulationer har valgt at fortælle om Peter Madsens forklaring.

Onsdag morgen forventes svaret, som kan fortælle, om torsoens DNA matcher med Kim Walls.

Sponsoreret indhold