Nyheder 22. august 2017

Raket-Madsens bror: - Jeg tilgiver ham aldrig

- Det er jo sygt at fortie oplysninger om et andet menneskes død
(Foto: Polfoto)

 

Der går ikke en dag, uden at der kommer nye mystiske, horrible oplysninger frem i den tragiske, spektakulære sag om den kvindelige svenske journalist Kim Walls forsvinden og død i forbindelse med, at hun var på reportagetur med den danske opfinder Raket-Madsen alias Peter Madsen i hans privatbyggede ubåd, Nautilus.

I går kom det frem, at Peter Madsen både i politiforhør og i retten har fortalt, at 30-årige Kim Wall døde som følge af en ulykke om bord på Nautilus, og at han efterfølgende 'begravede hende til søs'.

Det fortalte Københavns Politi i en pressemeddelelse, efter at både anklagemyndigheden og Peter Madsens forsvarer havde anmodet om, at del af hans forklaring, der ellers blev afgivet for lukkede døre, blev frigivet.

(Politifoto)

Kim Wall døde om bord på Nautilus. (Politifoto)

Peter Madsen løj i første omgang

Det skete for at stoppe de mange spekulationer i offentligheden om Kim Walls endeligt.

Indtil i går formiddag kendte offentligheden kun Peter Madsens forklaring om, at han havde sat Kim Wall af ved strandbaren 'Halvandet' på Refshaleøen klokken 22.30 torsdag den 10. august - blot tre timer efter at deres reportagetur var indledt.

Man må formode, at politiet ligeledes har afvejet hensynet til Kim Walls familie.

Så sent som i weekenden skrev Kim Walls far i en mail til BT, at familien stadig håbede, at Kim ville vende uskadt tilbage.

Tilgiver ham aldrig

Frigivelsen af Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde om bord på Nautilus, og at hun er 'blevet begravet til søs' har affødt en kraftig reaktion fra Raket-Madsens halvbror, Benny Egesø.

Han har hidtil bakket sin bror op, men det er slut med afsløringen af Kim Walls død og begravelse til søs.

- Jeg tror aldrig, jeg vil kunne tilgive ham for det. Det er sådan, jeg har det lige nu, siger Benny Egesø til BT.   Han er rystet over, at broderen først afgav falsk forklaring til politiet.   - Jeg har troet på min bror og kender ham jo ikke som en potentiel morder og løgner. Men at han fortier noget så fatalt som et andet menneskes død, det er jo sygt, siger Benny Egesø  til BT om sin varetægtsfængslede halvbror.  

Kvindetorso fundet i vandet

Mandag eftermiddag blev der fundet en kvindetorso - d.v.s. en overkrop uden hoved, arme og ben - i havet ved Amager, og dermed begyndte spekulationerne om, hvorvidt kropsdelen var en del af Kim Walls lig.

En cyklist på tur langs vandet gjorde det makabre fund.

Drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen, holdt mandag aften pressemøde, hvor han fortalte, at det grufulde fund selvfølgelig indgår i efterforskningen af Kim Wall-sdagen og i søgningen efter den svenske journalists lig.

En dna-test skal nu fastslå, om der er tale om liget af Kim Wall.

Københavns Politi har varslet nyt i sagen senere tirsdag eftermiddag.

Raket-Madsen bægter sig skyldig i både manddrab og uagtsomt drab på Kim Wall.

Sponsoreret indhold