Overrakte pris lørdag aften: Kronprinsesse Mary var dybt rørt

Foto: Dan Mariegaard

Det var en tydeligt rørt kronprinsesse Mary, der under Kronprinsparrets Priser lørdag aften kunne overrække den sociale pris – og hele 500.000 kroner – til foreningen Børn, Unge & Sorg.

Foreningen hjælper børn og unge, der har mistet forældre eller nære familiemedlemmer – og netop dét kender Mary desværre alt for godt til.

Kronprinsessen mistede selv sin mor, da hun i midten af 20’erne, og dødsfaldet kom direktøren for foreningen Børn, Unge & Sorg, Preben Engelbrekt, ind på, efter at kronprinsessen havde overrakt ham prisen lørdag aften.

Da han begyndte at tale om Marys sorg, var det tydeligt for alle, at Mary – og også kronprins Frederik – blev dybt berørt.

Marys mor, Henrietta Clark Donaldson, døde i 1997 efter en hjerteoperation. I bogen ”Kronprinsesse Mary” af Anne Wolden-Ræthinge har Mary tidligere fortalt, hvordan hun reagerede, da hun fik den frygtelige nyhed af sin far.

- Jeg husker mine følelser så levende og klart. Jeg gik helt i chok. Jeg tabte telefonen og bare sparkede med foden meget, meget hårdt, som om jeg ville skade mig selv. Og bagefter blev hele den dag bare totalt sløret, fortalte Mary i bogen.

Lørdag aften uddelte Mary og Frederik også andre priser fra scenen i Musikteatret i Holstebro. Også Kronprinsparrets Kulturpris blev uddelt.

Den gik til manuskriptforfatter og instruktør Tobias Lindholm, som blandt andet har lavet succesfilmene "R", "Kapringen" og "Krigen", der i 2016 blev nomineret til en Oscar.

Med prisen fulgte også 500.000 kroner og et kalejdoskop af Olafur Eliasson.

Du kan se billeder fra prisfesten i det store galleri herunder:

Kronprinsparrets priser 2016, Holstebro Musikteater

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close