Kongelige11. maj 2018

Mary og Frederiks svimlende forbrug: Så mange penge bruger de om dagen

Selv om Mary har skotske aner, bliver der ikke sparet på noget, når kronprinsparret svinger dankortet. Mary og Frederiks indkøb svarer nemlig til intet mindre end 15.000 kr. i døgnet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsesse_mary_og_kronprins_frederik.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om kronprinsesse Marys far er pensioneret matematikprofessor, har han formentlig svært ved at fatte de enorme beløb, som hans datter og svigersøn i det daglige budget jonglerer med.

Men som skotte må det glæde ham kongeligt, at Mary ikke mangler noget.

I 2017 modtog kronprins Frederik en apanage på 19,7 millioner kr. Heraf gik knap to millioner til kronprinsesse Mary.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/john_donaldson_og_susan_moody.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Marys far John Donaldson - her med fruen Susan Moody - er skotte, og de går normalt for at være sparsommelige. Det ser ikke ud til, at han har givet den evne videre til Mary. (Foto: Mikael Rieck)

Mary og Frederiks indkøb svarer til 15.000 kr. i døgnet, hvilket er beskedent i forhold til, hvordan det foregår i dronning Margrethes gemakker, hvor pengene forsvinder mere end seks gange hurtigere.

I 2017 lå dronning Margrethe og hendes nu afdøde ægtefælle prins Henriks daglige forbrug nemlig på 98.000 skattefri kroner. Regentparret modtog 80 mio. kr. i apanage sidste år.

Masser af tasker

Hvad de 19,7 millioner kr. præcis er gået til, kan ikke aflæses af regnskabet.

Men mon ikke kjoler, sko og dametasker udgør en betydelig post hos kronprinsparret?

Det er ikke uden grund, at Mary, der tidligere er blevet udnævnt som en af verdens bedst klædte personer, kaldes for modeprinsessen.

Hun er kendt for sin store interesse for især dametasker, og for et par år siden forsøgte SE og HØR at skabe overblik over Marys beholdning af designertasker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsesse_mary_1.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Marys interesse for mode er enorm. Her er hun til Copenhagen Fashion Week. (Foto: Peter Grosen)

Hun havde dengang mindst 89 tasker til en samlet værdi af langt over en million kr.

Den fornemmeste er en Birkin-taske til 221.000 kr., og der er ikke nogen grund til at tro, at Marys taskeindkøb stoppede dengang.

Det er desuden en offentlig hemmelighed, at hendes garderobe er enorm – mange kjoler har hun fået eller købt med gode rabatter.

Dyre køretøjer til kronprinsen

En af kronprins Frederiks helt store interesser er biler – desværre er der ikke i årsberetningen en udførlig liste over de køretøjer, der er hans.

Der oplyses kun, at hoffet råder over 26 køretøjer, men det er velkendt, at Frederik for alvor vågner op, når han hører lyden af en velspinnende Maserati-motor.

Kronprinsen har ejet mindst tre Maseratier – et italiensk feinschmeckerbil-mærke, der uden danske afgifter nemt ryger op over 700.000 kr.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold