Kongelige27. september 2018

Udgiver personlig bog: Alexandra nævner ikke Martin med ét ord

Grevinde Alexandra er snart aktuel med en ny bog, 'Mit lykkelige land', hvor hun forsøger at finde ud af, hvorfor Danmark gang på gang kåres til verdens lykkeligste land. I bogen roser den tidligere prinsesse alle medlemmer af kongehuset, men nævner ikke eksmanden Martin med ét ord
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alex_og_martin.jpg
 (Foto: Aller Media)

Grevinde Alexandra har sat sig for at finde ud af, hvorfor danskerne år efter år bliver kåret til verdens lykkeligste folk.

I en ny bog – der har fået titlen ’Mit lykkelige land’ - besøger hun diverse eksperter rundt om i landet, mens hun også fortæller anekdoter om sit liv, sin opvækst og sit hjertelige forhold til eksmanden prins Joachim og hans nye hustru Marie.

I den nye bog kommer den 54-årige mor til to selvfølgelig også ind på kærligheden til sine to sønner Nikolai og Felix.

Der er dog en person, der i sandhed glimrer ved sit fravær.

Ikke én gang i den 276 sider lange bog bliver Alexandras eksmand Martin Jørgensen nævnt – og dét til trods for, at parret trods alt var gift i otte år.

I forbindelse med den nye bog har Alexandra givet et interview med ALT for Damerne, og her konstaterer journalisten da også, at grevinde Alexandra ”ikke ønsker at tale om” Martin.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/martin_joergensen_0.jpg
 Foto: All Over Press

Martin og Alexandra mødte hinanden første gang i slutningen af 1990'erne. Foto: Aller Media

Alexandra og fotografen Martin, der er 14 år yngre end hende, lærte hinanden at kende i 1999. På det tidspunkt havde Martin lavet mange portrætter af kongehuset.

I 2003 skulle Martin lave en portrætudsendelse af prinsesse Alexandra og tog derfor med hende til Thailand. Her skulle de angiveligt være blevet forelsket bag kameraet.

Det var dog først flere år senere, at de stod frem som kærester.

I 2005 blev de fotograferet sammen på en ferie i Italien. Dronning Margrethe fortalte dagen efter ved et pressemøde, at Alexandra havde fået en ny ’ven’.

I september året efter fortalte parret officielt til et vennepars bryllup, at de var kærester, og et halvt år senere annoncerede det forelskede par, at de skulle giftes.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/martin_med_boernene.jpg

Martin knyttede tætte bånd med Alexandras to sønner. Foto: Aller Media

Martin og Alexandra sagde ja til hinanden i Øster Egede Kirke på Sydsjælland 3. marts 2007. Kærligheden varede som bekendt ikke evigt.

8. september 2015 blev der udsendt en officiel pressemeddelelse, hvori der stod, at Alexandra og Martin skulle skilles. Martin Jørgensen var flyttet ud fra deres fælles hjem på Østerbro.

Martin lagde efterfølgende ikke skjul på, at det var hårdt at miste kontakten med sine to papsønner, Felix og Nicolai.

Til BT sagde han i august 2016:

- Jeg ser dem desværre ikke længere, og det er jeg rigtig ked af. Det er synd for børnene, at det skal være sådan. Jeg betragter dem jo stadig som mine egne sønner, fortæller Martin Jørgensen således til BT.

Martin Jørgensen nåede at knytte stærke bånd til de to prinser gennem ti år, hvor han agerede populær papfar for både Nikolai og Felix.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/martin_med_felix.jpg

Martin sammen med Felix. Foto: Aller Media

Det stoppede dog brat, da Alex den 8. september 2015 kunne meddele Danmark, at hun ikke længere delte værdier med Martin Jørgensen.

Senere fortalte grevinden af Frederiksborg, at Nikolai og Felix, som begge slettede navnet Jørgensen fra deres Facebookprofil, overhovedet ikke havde lyst til at have kontakt med Martin Jørgensen.

– Det er noget, jeg ikke tror, de har lyst til. Nu skal jeg ikke tage ordene ud af deres mund. Men når man ser, hvor godt de trives med deres venner, hvor glade, udadvendte og nysgerrige på livet, de er. Og hvordan deres hverdag ikke har ændret sig så meget, er der ikke noget, der mangler, fortalte hun til BT i maj 2016.

Sponsoreret indhold