Alexandra rystet: Måtte ikke tale med Nikolai

54-årige grevinde Alexandra blev trist over ikke at kunne tale med sin søn på hans 19-års fødselsdag.

54-årige grevinde Alexandra blev trist over ikke at kunne tale med sin søn på hans 19-års fødselsdag.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det her er ikke rart!

Sådan tænkte 54-årige grevinde Alexandra, da hun tirsdag den 28. august forsøgte at kontakte sin ældste søn. Det var dagen, hvor Nikolai fyldte 19 år. Men prinsen var som sunket i jorden som en del af hans nye uddannelse til løjtnant på Hærens Sergentskole i Varde.

En del af pensum består nemlig i at være 100 procent fokuseret, og så kan man ikke bare kræve kontakt med omverdenen, når man er af sted på opgave. Og det var Nikolai altså på sin fødselsdag – og Alexandra anede ikke, hvor i alverden han var.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nikolai har valgt en toårig uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde. (Foto: Mikael Rieck)

Da dagen var omme, måtte hun se virkeligheden i øjnene: Dette blev første gang, hvor hun ikke kom til at tale med sin søn på hans fødselsdag. Det gjorde ondt, og det var svært for hende.

– Grevinden kunne ikke kontakte Nikolai, og det er første gang, hun ikke har kunnet tale med ham på en fødselsdag. Det gjorde hende trist, siger grevindens privatsekretær Helle von Løvgreen til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Sådan ser årets officielle fødselsdagsfoto af prins Nikolai ud. (Foto: Steen Brogaard)

Gave fra farmor

Ikke desto mindre er det den fremtid, Nikolai har valgt med militæruddannelsen. Det betyder, at Alexandra og den kongelige familie først kan fejre ham, når han har orlov fra skolen. Lige nu står det ikke klart, hvornår han får fri.

Men når han har, venter der en dejlig gave. Prinsen får nemlig en slags værelse i et af sidegemakkerne på Amalienborg, og her kan han så tilbringe sin fritid. Dermed vil Nikolai have Danmarks nok mest eksklusive adresse, 1015 København K, når han skal slappe af og genoplade batterierne til det hårde arbejde i hæren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Grevinde Alexandra, prins Nikolai prinsesse Marie og prins Joachim.

Grevinden var pavestolt, da Nikolai blev student fra Herlufsholm Gymnasieskole. Her kom farmand, 49-årige prins Joachim, og bonusmor, 42-årige prinsesse Marie, også for at lykønske deres søn. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Amalienborg er nok heller ikke så tosset, når man skal imponere kæresten.

Ifølge SE og HØRs oplysninger er forholdet mellem 18-årige Benedikte Thoustrup og prinsen nemlig hottere end nogensinde, og på trods af at de bor 1200 kilometer fra hinanden i Danmark og Frankrig, kommunikerer de stadig meget. Det er tanken, at de to unge mennesker skal hygge sig med hinanden i værelset hos farmor Margrethe, når de begge er i København. Lige nu studerer Benedikte på det fine franske universitet Sorbonne i Paris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nikolai har valgt denne smukke studine som sin udkårne: Benedikte Thoustrup. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lys fremtid

Når de unge mennesker er færdige med deres skole, ligger fremtiden for fødderne af dem. Og hvis kærligheden holder, kan de måske vælge fremtidige studiemiljøer, der ligger lidt tættere på hinanden.

– Jeg er ikke sikker på, hvad jeg vil lave, når jeg bliver stor. Nu har jeg udskudt den her kæmpe beslutning i to år med en militæruddannelse. Det er dejligt, og det er også en uddannelse i sig selv, sagde Nikolai til Euroman i august.

Prinsen har dog allerede en flot modelkarriere kørende og har gået modeshow for bl.a. Burberry.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close