Nyheder 16. februar 2018

Kim Walls veninde har fået breve fra Peter Madsen

Den 47-årige drabstiltalte skriver blandt andet, at han gerne vil holde kontakten med Kims veninde.
(Foto: Scanpix)

Kim Walls veninde May Jeong har modtaget breve fra Peter Madsen fra Vestre Fængsel. Det skriver May Jeong, der også er journalist, i en artikel, der er udgivet af magasinet Wired.

May Jeong og Kim Wall kendte hinanden gennem deres arbejde som freelancejournalister.

Brevene fra den drabstiltalte Peter Madsen startede, efter May Jeong sekv sendte to breve til ham tilbage i oktober.

Hun havde brug for at vide, hvad der skete med hendes veninde Kim Wall, og derfor skrev hun til Peter Madsen og forklarede, hvem hun var, hvilket forhold hun havde til Kim, og bad den drabstiltalte fortælle hende, hvad der skete med KIm Wall i august sidste år.

Så ordet "ubåd"
I lang tid kom der intet svar fra den 47-årige ubådsmager, men en eftermiddag i januar modtog May pludseligt et brev uden afsender, men med et dansk frimærke på. Hun begyndte at skimme brevet.

- Det var først, da jeg kom til ordet "ubåd", at det gik op for mig, at Madsen havde skrevet til mig fra hans celle i detentionen.

- Jeg kan huske, at jeg sagde til mig selv, at jeg skulle trælle vejret, men jeg lagde papirerne tilbage i konvolutten. Det lykkedes ikke. Konvolutten var lille og tynd og gik i stykker i mine hænder, skriver May Jeong i artiklen.

Efter noget tid læste May brevene, og hun var overrasket over, hvor banalt og ligegyldigt indholdet var.

- Han skrev mest om at kede sig i fængslet. Han havde få besøgende og lidt tidsfordriv udover at skrive. Han fortalte, at han havde set Terminator 2 i fængslet og identificeret sig med karakteren, der bliver spillet af Linda Hamilton. Han beskrev, hvad han havde adgang til (papir og blyant), og hvad han ikke havde adgang til (næsten alt andet), skriver May om Peter Madsens brev.

Vil holde kontakten
Men det stoppede ikke der. Han skrev også om KIm Wall i brevet.

- Han skrev, at han tænkte på Kim hver dag, og at han kunne "mærke hendes sjæl på en måde". Brevene var forstyrrende personlige, som havde han skrevet til en gammel ven, skriver hun.

Peter Madsen spurgte også indtil May Jeong og hendes liv, og han inviterede hende til at komme at besøge ham og skrev, at han håbede, at de kunne holde kontakten.

May Jeong afslutter artiklen med at skrive, at hun stadig ikke har forstået, hvad der er sket med Kim.

- Jeg håber stadig på en mindre tragedie: At hun er blevet kidnappet, men snart vil blive reddet. Eller at hun er kommet til skade, men er i bedring et sted. Eller at hun er forsvundet, men vil blive fundet. Jeg håber på liv. Jeg håber på en anden historie, skriver veninden.

8. marts starter retssagen mod Peter Madsen. Sagen løber frem til 25. april, hvor det forventes, at dommen afsiges. Der er afsat 12 retsdage til behandlingen af sagen.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab og anden kønslig omgang end samleje, men har erkendt usømmelig omgang med lig ved at have parteret Kim Walls lig.

Han fastholder, at Kim Wall døde som følge af en ulykke om bord på UC3 Nautilus.

Sponsoreret indhold