Nyheder 25. januar 2018

Kim Walls kæreste sagde nej til at sejle ud med Kim og Peter Madsen

Kim Walls kæreste fortæller detaljer om den sidste dag, han så Kim i live
(Foto: All Over)

 

Ubådsbyggeren og opfinderen Peter Madsen alias Raket-Madsen står den 8. marts i Københavns Byret tiltalt for at have dræbt og parteret den 30-årige journalist Kim Wall. Han er ligeledes tiltalt for anden kønslig omgang end samleje med Kim Wall, fordi han ifølge anklageskriftet stak og snittede hende i og på kønsdelene, mens hun var bundet og i live.   Peter Madsen nægter sig skyldig i drab og anden kønslig omgang end samleje, men har erkendt at have parteret liget af Kim Wall.   Han har hidtil fastholdt, at hun døde som følge af en ulykke om bord på ubåden Nautilus, da Kim Wall og Peter Madsen torsdag den 10. august sidste år var på en sejlads med undervandsfartøjet, mens Kim Wall efter planen skulle interviewe raketbyggeren.   Kim Wall boede på det tidspunkt i Danmark sammen med sin danske kæreste, fremgår det af kriminalmagasinet 'Station 2' på TV 2, der som det første medie kan bringe udtalelser fra Kim Walls kæreste, der kan kaste mere lys over den sidste dag af hendes alt for korte liv.   Det sker i aften klokken 20.50 på TV 2.   Til tv2.dk fortæller kæresten, hvis identitet SE og HØR er bekendt med, at han og Kim Wall boede i et bofællesskab på Refshaleøen, og at de torsdag den 10. august sidste år havde inviteret en gruppe venner til en afskedsfest, fordi de seks dage senere skulle flytte til Kina sammen.  

Peter Madsen ringede pludselig ud af det blå

  Ifølge tv2.dk havde Kim Wall i foråret 2017 kort mailet med Peter Madsen om at lave en reportage om hans raketter.   Siden hørte Kim Wall ikke fra Peter Madsen, før han ud af det blå ringede til hende den 10. august 2017 og bød hende på en kop te i sit værksted og et interview, der skulle foregå om bord på Nautilus samme aften.   Der var kommet ti gæster til afskedsfesten, da Kim Wall spurgte sin kæreste til råds, om hun skulle sige ja til at lave interviewet og forlade afskedsfesten for en stund.   De blev enige om, at det var sidste mulighed for at lave interviewet, inden de flyttede til Kina, så hun gik de få hundrede meter fra festen til Peter Madsens værksted skriver tv2.dk.   Inden hun gik, spurgte hun kæresten, om han ville med om bord under sejlturen med Peter Madsen, men han takkede nej og blev tilbage, så gæsterne ikke skulle sidde alene uden dem begge.  

Sms'erne fra Kim stoppede pludselig med at tikke ind

  Kim Wall forlod selskabet kort før klokken 18.45 og regnede højst med at være væk et par timer, inden hun skulle tilbage til festen.   Da hun og Peter Madsen ved 19-tiden lagde fra kaj og sejlede gennem Københavns Havn, kunne hun vinke til kæresten og vennerne, der vinkede tilbage fra festen, der blev holdt udenfor på den solbeskinnede augustaften. Det skulle blive det sidste, kæresten og vennerne så til Kim Wall.   I det første stykke tid efter afgang sendte Kim Wall flere sms'er til kæresten, hvor hun var begejstret for at være om bord på Nautilus, men senere stoppede hendes sms-strøm, skriver tv2.dk.   Hendes kæreste blev ifølge tv2.dk mere og mere nervøs, da hun ikke vendte hjem som forventet, og han alarmerede politiet klokken 01.43 natten til fredag den 11. august, og klokken 02.17 alarmerede han ligeledes Søværnet, og Nautilus, Peter Madsen og Kim Wall blev genstand for en officiel eftersøgning.   Klokken 10.30 fredag den 11. august  2017 blev Nautilus observeret ved Drogden Fyr i Køge Bugt.   Myndighederne fik etableret radiokontakt med Peter Madsen, der sagde at han ville sejle ubåden til Københavns Havn.   Men kort efter sank den hjemmebyggede ubåd.   Peter Madsen, der var den eneste om bord, blev reddet op af en håndfuld mænd på en privat motorbåd lige omkring klokken 11 fredag den 11. august 2017.   Han oplyste, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen klokken 22.50 den foregående aften.   Om årsagen til Nautilus' havari forklarede Peter Madsen, at der var tale om en teknisk defekt, men det stod hurtigt klart, at ubåden var blevet sænket ved en bevidst handling.   Om aftenen den 11. august 2017 sigtede Københavns Politi Peter Madsen for drab på den forsvundne Kim Wall, og han har siddet varetægtsfængslet siden da.   I ugerne og månederne efter den svenske kvindes forsvinden fandt tilfældige forbipasserende, politi og dykkere Kim Walls ligdele.   En mandlig cyklist fandt hendes torso i vandet ved Amager, mens dykkere ved hjælp af svenske lighunde lokaliserede først hoved og ben og derefter armene en af gangen.   Retssagen mod Peter Madsen er berammet til at skulle vare 12 retsdage i marts og april i år.   Se 'Station 2' på TV 2 i aften klokken 20.50   Galleri med billeder fra sagen:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold