Kim Walls forældre: Hun skal leve videre

Kim Wall døde om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus i midten af august 2017. Onsdag blev han idømt fængsel på livstid for drab på den svenske journalist.

Kim Wall døde om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus i midten af august 2017. Onsdag blev han idømt fængsel på livstid for drab på den svenske journalist.

Foto: Benjamin Haas

I denne uge afgør Københavns Byret, om Peter Madsen er skyldig i anklagerne om at have pint, dræbt og parteret den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

En ubærlig skæbne at tænke på 
for den eventyrhungrende kvindes 
efterladte, men det er heller ikke sådan, hun skal huskes. Det arbejder forældrene hårdt for.

Det fortalte de i Kanal 5-
programmet ”Interviewet med Kim Walls forældre – Ubåds-sagen”, som blev sendt onsdag i sidste uge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kim Walls forældre

– Der er kommet indbetalinger fra fem dollars til 12.000 dollars, fortæller Joachim og Ingrid Wall om de mange donationer til Kim Wall Memorial Fund. Hele interviewet vises på Kanal 5 onsdag kl. 21. (Foto: Kanal 5)

Trøst i elendigheden

– Hun kan blive en slags ikon for piger, som vil være journalister, siger Ingrid Wall om datteren, i hvis navn forældrene har stiftet en fond, der skal hjælpe unge kvindelige journalister.

– Hun viste, at selv om man er en pige fra en lille landsby 
i Sverige, kan man komme ud 
i verden og lave historier.

Med fonden håber forældrene, at de kan anspore andre kvindelige journalister til at fortsætte arbejdet med at besøge nogle af verdens afkroge, ligesom Kim Wall var godt i gang med, før hun mistede livet natten mellem den 10. og den 11. august.

– Det er en trøst midt i elendigheden, at hun kommer til at leve videre og fungere som et godt eksempel, forklarer moderen, der selv er journalist.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Peter Madsen

Peter Madsen, 47, har indrømmet, at han parterede Kim Walls lig om bord på ubåden Nautilus, men nægter at have dræbt hende. Dommen ventes afsagt onsdag den 25. april. (Foto: Deadlinepress.dk)

Lever i 40 år

Fonden er finansieret af indbetalinger fra mennesker, der ønskede at mindes Kim Wall, og det var der meget større velvillighed til, end forældrene havde forventet.

– Allerede efter nogle timer kunne vi se, at pengene begyndte at trille ind, sagde Ingrid Wall i Kanal 5-programmet, hvor hun afslørede, at der allerede er penge nok i fonden til, at der kan udbetales stipendier i mindst 40 år.

– Når vi er borte, lever fonden videre.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close