Nyheder29. december 2017

Bogserie om Kim Wall trækkes tilbage

Ebøger om døde Kim Wall og 'Raket-Madsen' trækkes efter kritik
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-wall-29122017.jpg
 Foto: All Over Press
Forlaget saxo.com stopper nu en stribe e-bøger om den svenske journalist Kim Walls død. 30-årige Kim Wall døde den 10. august i år under endnu ukendte omstændigheder i Peter Madsens ubåd Nautilus, hvorefter Peter Madsen parterede hende og smed hendes ligdele i havet. Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall, men nægter sig skyldig, og har forklaret, at Kim Wall døde ved en ulykke. Sagen kommer for retten i marts og april 2018. Første afsnit af serien 'Ubådsmysteriet' udkom i forgårs, og der lå tre afsnit klar til udgivelse i de kommende tre uger, ligesom der var planer om at udgive yderligere afsnit på sigt til en pris af 39 kroner per afsnit, skriver dr.dk.
Forfatteren bag serien er journalist Thomas Djursing, der har fulgt Peter Madsens arbejde i årevis og blandt andet skrevet en biografi om ham, som udkom for tre år siden. Da Peter Madsen i august blev sigtet for drab på Kim Wall kontaktede Saxo.com Thomas Djursing og forhørte sig om mulighederne for at udgive et nyt værk med afsæt i Kim Walls død og partering i ubåden Nautilus. Og Thomas Djursing, der har haft skriftlig korrespondance med Peter Madsen, mens han har været varetægtsfængslet i Kim Wall-sagen indvilgede i at lave lydbog-serie med titlen 'Ubådsmysteriet'. Men efter at det første afsnit blev udgivet onsdag væltede det ind med kritik af forlaget for at være alt for tidligt ude og for manglende hensyn til Kim Walls efterladte. - Jeg troede simpelthen, det var løgn, at nogen havde fundet det relevant at lukrere på den frygtelige forbrydelse så tidligt efter forbrydelsen, skrev en læser til forlaget. - Farvel Saxo. Det er dog det mest uetiske, jeg længe har oplevet! Tænk at ville tjene penge på sådan en tragedie. Tænk dog på Kims familie, reagerede en anden. Og nu bliver første afsnit samt to andre færdiggjorte men endnu ikke udgivede kapitler om den makabre sag trukket tilbage. Det skriver saxo.com på forlagets facebookside: - Thomas Djursing og Saxo sætter yderligere udgivelser af ’Ubådsmysteriet – en serial om ”begravelsen” på Øresund’, på standby, og trækker serial tilbage. Beslutningen er truffet i fællesskab mellem Djursing og Saxo dags dato, skriver forlaget. - Beslutningen bunder i, at vi har mødt kritik, der især går på, at udgivelsen sker for tæt på begivenheden, og før der er faldet dom i retssagen, udtaler forfatter Thomas Djursing. Saxos direktør, Jørgen Balle Olesen, slår fast, at hensigten med udgivelsen har været at bibringe den nuværende dækning af sagen det perspektiv og den indsigt, som man kan savne i den hurtigt opdaterende nyhedsstrøm. - Vi mener fortsat, at seriens længere format og bogform giver mulighed for en anden indsigt og et andet perspektiv på sagen. Men som Thomas siger, må vi må samtidig erkende, at timingen af udgivelsen ikke er rigtig, udtaler Jørgen Balle Olesen, direktør i Saxo.

Kim Wall parteret

Journalisten Kim Wall blev sidst set i live om aftenen torsdag den 10. august, da hun stod i tårnet på Nautilus på vej gennem Københavns Havn, da hun var på vej på reportagetur med Peter Madsen. Hun blev meldt savnet af sin kæreste, da hun ikke vendte hjem planmæssigt. Fredag den 11. august gik Nautilus på bund i Køge Bugt, og Peter Madsen blev reddet op på en motorbåd. I første omgang blev forliset tilskrevet en teknisk defekt, men det stod hurtigt klart, at Peter Madsen selv havde sænket ubåden. Han sagde først, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen den foregående aften, men erkendte senere, at hun var død ved en ulykke, og at han havde givet hende en 'begravelse til søs' og sænket hendes lig på havet i hel tilstand. Da først Kim Walls torso, ben og hoved og til sidst armene blev fundet af henholdsvis en forbipasserende og dykkere erkendte Peter Madsen, at han havde parteret liget af Kim Wall. Han er sigtet for drab på Kim Wall og for anden kønslig omgang end samleje, da han har tilføjet hende 16 stikskader i og omkring vagina, som kan være påført den svenske journalist, mens hun stadig var i live.

Sponsoreret indhold