Nyheder12. oktober 2017

Kim Walls mor: Vi var ofte bekymrede – men ikke da hun blev myrdet

Myrdede Kim Walls mor holdt onsdag en rørende hyldesttale for sin datters tidligere lærere og studiekammerater ved en mindehøjtidelighed på Columbia Universitet i New York. Her fortalte den stærkt berørte mor, at de ofte var nervøse for Kim Walls sikkerhed – men ikke den skæbnesvangre dag i august, hvor hun stævnede ud ombord på Peter Madsens ubåd
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_wall.jpg
 (Foto: All Over)

To måneder efter at hendes elskede datter blev myrdet, valgte Kim Walls mor onsdag at hylde hende under en rørende tale i New York.

Myrdede Kim Walls mor, Ingrid Wall, gik onsdag på talerstolen på Columbia Universitet i New York, hvor hun stærkt berørt talte om sin elskede datter foran datterens tidligere klassekammerater og lærere.

I sin tale fortalte Ingrid Wall, at familien ofte var bekymrede for Kim Walls sikkerhed, når hun rejste verden rundt for at rapportere fra verdens brændpunkter. Men familien havde aldrig i deres vildeste fantasi troet, at den 30-årige freelancejournalist var i fare, da hun den skæbnesvangre torsdag den 10. august steg om bord i Peter Madsens ubåd Nautilus for at interviewe raket-entusiasten og ubådskaptajnen.

- Vi var ofte bekymrede. Kim rejste alene rundt med tog i det sydlige Kina. Hun rejste rundt på motorcykel i Burma. Vores forældrebekymring var blevet en normal tilstand, selv om vi vidste, at Kim passede på. Men i sommer var vi helt trygge. Kim var i København, kun tre kvarters togtur fra sit barndomshjem, fortalte Ingrid Wall ifølge TV 2 fra talerstolen onsdag.

Læs ALT om ubåds-sagen her

- Den sidste historie, inden Kim skulle til Kina, handlede om det danske rumprogram. Kim skulle interviewe en ubådsejer, der havde planer om at blive den første privatperson i rummet. Som vi alle ved, kom hun aldrig tilbage. Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, men vi, og resten af verden, får aldrig Kim tilbage, sagde en grædende Ingrid Wall, der fra talerstolen blev støttet af sin mand Joachim Wall.

- De historier, Kim ville have elsket at fortælle, blev stjålet fra os. Menneskeheden fortjener flere modige kvinder som Kim, som gav en stemme til de svage for at gøre verden til et bedre sted. Kim, vi savner dig!, lød det til slut fra den sorgramte mor ifølge TV 2.

Planen var, at interviewet med Peter Madsen ville være Kim Walls sidste opgave, inden at hun skulle flytte til Kina. I stedet blev hun på makaber vis dræbt og parteret, inden liget af hende blev smidt i havet.

Læs ALT om ubåds-sagen her

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Talen kommer dagen efter, at det kom frem, at den sigtede i sagen – den 47-årige Peter Madsen – ikke længere ønsker at tale med politiet. Peter Madsen, også kendt som Raket-Madsen har ellers tidligere samarbejdet med politiet, men efter sidste uges fund af Kim Walls hoved og ben i Køge Bugt har han ikke længere ønsket at udtale sig.

- Han har via sin advokat meddelt os, at han ikke vil tale med os, siger drabschef Jens Møller til sydsvenskan.se.

Peter Madsen har ret til at nægte at tale med politiet. Men Jens Møller mener ikke, at det betyder det store på nuværende tidspunkt, at Peter Madsen nægter at tale med politiet.

- Det er frivilligt om man vil lade sig afhøre eller ej. Men rent praktisk, så gør det ikke så meget, da vi har en detaljeret redegørelse fra ham fra tidligere, siger Jens Møller til sydsvenskan.se.

Da Peter Madsen i sin tid blev anholdt fredag den 11. august, udtalte hans advokat Betina Hald Engmark, at Peter Madsen ønskede at samarbejde fuldt ud med politiet.

Læs ALT om ubåds-sagen her

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter-madsen22082017.jpg
 (Foto: Polfoto)

Peter Madsen, 47, fotograferet fredag den 11. august, hvor han blev anholdt af politiet. Foto: All Over

Siden er Kim Walls torso blevet fundet, og i fredags fandt dykkere i Køge Bugt ud for Avedøre Holme Kim Walls hoved, ben og tøj samt en kniv.

Indtil nu har Peter Madsens fastholdt, at Kim Wall døde som følge af en ulykke, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Peter Madsen har til politiet forklaret, at den unge freelancejournalist ”blødte kraftigt” fra hovedet, efter at hun havde fået den tunge luge i hovedet.

Det har dog vist sig, at det fundne hoved ikke bærer præg af hverken kraniebrud eller større skader på kraniekassen – noget, der ellers ville være nærliggende, hvis teorien om den 70 kilo tunge luge skal holde vand.

Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i begyndelsen af oktober.

Læs ALT om ubåds-sagen her

Sponsoreret indhold