Nyheder2. oktober 2018

Danskerne deler sjove anekdoter: - Glemmer aldrig, da vi så Larsens røv

Danskerne mindes i disse dage den folkekære Kim Larsen, der stille sov ind søndag aften efter længere tids sygdom. Særligt odenseanerne har mange dejlige minder og anekdoter om spillemanden, der de sidste mange år boede i en beskeden lejlighed i byen. Læs nogle af dem her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_front_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

Kim Larsen satte aftryk lige meget, hvor han kom. Og alle, der fik æren af at møde og tale med den nu afdøde spillemand, er enige i én ting:

Kim Larsen var lun.

Han var altid klar til at servere et stort smil og et anerkendende nik, når man traskede forbi ham i Odense, hvor han boede de sidste mange år af sit liv.

Og han var altid venlig, når man mødte ham.

Han takkede altid pænt nej tak, når man bad om en selfie med ham på hans yndlingsbeværtning. ”Du ka’ få en bajer i stedet”, lød det som regel i stedet fra den til tider lidt næsvise nostalgiker.

I kølvandet på hans død søndag morgen har flere danskere valgt at dele minderne om Kim Larsen – og fortælle sjove anekdoter om deres møde med spillemanden, der blev 72 år.

Herunder har vi samlet en perlerække af danskernes minder, som de har delt på Facebook de seneste dage.

https://imgix.seoghoer.dk/bb-858476-1.jpg

Ole Vejsholt: Mødte ham i Odense svømmehal, vi svømmede lange baner alle sammen (motion) han kom iført svømmefødder dykkerbriller samt snorkel og begyndte at svømme på tværs (korte led) efter 10 min blev han bedt om at gå.

Nikolaj Haun Hansen, daglig leder af Lørups Vinstue (Kim Larsens stambar, red.): Kim var altid munter og kom ind og annoncerede, at ’nu er jeg her, livet er dejligt, hygger I jer?´. Så kom han op til baren og lavede sin sædvanlige bestilling, som var en miks, en fadøl blandet af pilsner og classic. Den skulle se ud som på reklamen, så den måtte gerne flyde over med skum.

Krestina Hansen: Jeg gik bogstaveligt talt ind ham i Overgade. Han kom gående rundt om hjørnet, og det samme gjorde jeg. Jeg rev høretelefonerne ud og sagde pænt undskyld til ham. Han spørger mig så hvad jeg hører i ørerne og Ja, det var tilfældigvis "Soldaterkammerater" med ham selv. Han tager mine høretelefoner op og lytter og gir sig så til at synge med. 2 min efter skiltes vi med et fra ham: ha en fortsat god dag min ven. Og væk var han.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister: Jeg kan ikke huske en tid fra før Kim Larsen. Han har været der altid. Han har været med ved vores barnedåbe, vores konfirmationer, translokationer, bryllupper og sølvbryllupper og guldbryllupper og begravelser, fordi han har sat ord på det hele, som har ramt os alle sammen lige ned i hjertekulen. Jeg har skændtes med ham, så det bragede. Det var tilbage i 2007, fordi det faldt i mit lod at være ministeren bag rygeloven, og den var han godt nok ret meget imod. Et par år senere sad jeg på Sortebrødre Torv i Odense, efter jeg havde været ude og løbe en tur en sommerdag, og bestilte en danskvand, og så kom tjeneren ud med en bakke med en fadøl og et askebæger og to smøger. Jeg tænkte, "hvad stikker der under her". Så gik jeg ind, og der sad Kim og grinede over hele hovedet.

https://imgix.seoghoer.dk/uh-318583.jpg

Svend Rasmussen, arrangerede koncert i forbindelse med dronning Margrethes 70-årsfødselsdag, hvor Kim Larsen spillede: Jeg ringer til ham to gange, hvor han siger nej. Da jeg ringer tredje gang, så siger han: "Jeg gider heller ikke bare være 'Rasmus-modsat'. Og ved du hvad? Jeg kan jo godt lide damen. Det er institutionen, jeg ikke kan lide". Så kom han og spillede, men han havde betinget sig én ting: Han gerne ville holde en lille tale inden. Der sad jeg lidt ude på stolen, for han var jo indædt republikaner.

May-britt Stjernegaard: Jeg vil skyde på Hjalmar har været 3-4 år, da Kim Larsen skulle have synet sin 2cv samtidig med jeg skulle have min bil synet, dengang en Mazda. Kim løftede sin søn op og sagde til ham: nu skal far vise dig hvordan en bil ser ud neden under! Han stod under min bil og forklarede sønnen en masse og Kim sagde tak for kikket og smilte

Anne Raadal: Min mor glemte aldrig at vi så Larsens røv. Vi lå på syd stranden i Kerteminde for ca. 22 år siden, og Kim Larsen med kone og barn lagde sig lige foran os. Og så skiftede han til badebukser lige foran os... Min mor, den pæne dame, var dybt forarget! Jeg syntes det var så befriende!

https://imgix.seoghoer.dk/sh-674051.jpg

Marianne Limkilde: Var sammen med en veninde på Lørups Vinstue for ca.30 år siden. Min veninde gik meget højt op i at støtte børnehjemsbørn i Rumænien. Da hun fik øje på Kim L. oppe i baren, spurgte hun, om jeg ikke ville gå op og spørge, om han ville støtte dette projekt. Det gjorde jeg og hans svar var: "Al respekt for din veninde, men så længe det sejler herhjemme, giver jeg ikke en femøre til udlandet, du". Al respekt til Kim Larsen herfra med stor tak for musikken.

Melanie Gade Isager: Jeg var ved at køre ham ned på min cykel en torsdag aften for ca.5 år siden. Jeg kan tydligt huske at han råbte “Hey Hey se dig for” efter mig. Han gik midt på cykelstien på overgade, han var på vej hjem fra fra kick off, hvor han som oftes var, på det tidspunkt.

Janek Markussen: Kim Larsen handlede i SuperBrugsen City, Vestergade, Odense. Min Kæreste arbejder i Brugsen. Han købte sine madvare hos hende. Hun spurgt ham altid om han ville have den almindelig bon når han havde købt sine madvare. Det ville han ikke, “ jeg vil kun have den lille Dankort bon. Det er til regnskabet “.

Charlotte Viinberg: Mødte hr. Larsen, flere gange, men den jeg husker bedst er nok da han og resten af gutterne skulle holde møde i restauranten "under det grønne træ" på gl.torv i kbh, albummet gammel hankat, var netop udgivet og jeg fik en hurtig pause, da ostemadderne var serveret, den benyttede jeg til at smutte ind i accord og sikre mig 3 eksemplarer af albummet, hvorefter jeg fik dem signeret, med personlig hilsen, idet det lød fra Larsen... Hvis en pige som du, iført kokke forklæde kan løbe så hurtigt, så skal der virkelig et stort kys til og det fik jeg så... Tegnet på coveret.

Sponsoreret indhold