Nyheder4. oktober 2018

Kim Larsen svigtet af faderen - havde ingen kontakt

Den nu afdøde Kim Larsen havde ingen kontakt til sin far, der døde i maj 2005 på Ærø. Sangerens far havde ligget død i fem uger i et skipperhus, før liget af ham blev fundet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_front_2.jpg
 Foto: Aller Media

Kim Larsen kom til verden 23. oktober 1945 i København og voksede op i en lejlighed i Sølvgade med sin mor Eva, sin far Alfred og sin tre år ældre bror Tore.

Ægteskabet mellem Kim Larsens forældre var mildest talt dårligt, og da Kim var fem år gammel, blev forældrene skilt.

Hans mor Eva tog begge sine sønner med sig og flyttede ind i en lejlighed på Mågevej i Københavns nordvestkvarter.

Med flytningen sluttede kontakten mellem far og søn. Kim Larsen fortalte siden, at han nærmest ikke kunne huske sin far, og at han aldrig savnede ham.

En af de få minder om faderen, Kim Larsen nok helst ville have været foruden, stammede fra Kim Larsens skoletid på Frederikssundvejens Skole.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sh-52124.jpg
 (Foto: Aller Media)

Kim Larsen nærede en stor kærlighed til sin mor, der døde i 2014. Her ses de sammen ved siden af Larsens sidste hustru, Liselotte. Foto: Aller Media

Her var hans far skolelærer, og en dag blev Alfred kaldt ind som vikar i Kim Larsens klasse.

Kim Larsen, som stadig kunne genkende sin far, udbrød spontant ”Hej far”, hvorefter Alfred Larsen blot betragtede drengen og kvitterede med at sende ham udenfor døren.

- Min far forsvandt ud af mit liv, da jeg var fem år, fortalte Kim Larsen i et TV-interview i 1989. Og da faderen døde i maj 2005, var der da heller ingen reaktion fra nationalskjalden.

89-årige Alfred Larsen blev fundet død i sit skipperhus på Ærø i midten af maj 2005.

Det var en landbetjenten på øen, der fandt liget af Kim Larsens far. Han havde formentlig ligget i sit hus i fem uger, før han blev fundet.

Kim Larsen udtalte sig ikke om dødsfaldet, og dukkede ej heller op til begravelsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/bb-00068787.jpg
 (Foto: Aller Media)

I faderens dødsannonce blev Kim heller ikke nævnt. Foto: Aller Media

De lokale på Ærø fortalte dengang, at Kim Larsens far udadtil virkede til at være ok med bruddet, men det var blot en facade. Inderst inde længstes han efter sin danmarkskendte søn:

- Nogle gange tog Alfred sig nogle gevaldige drukture. De varede i flere dage. Jeg er ikke i tvivl om, at det var, fordi han savnede Kim. En gang i starten af 70'erne var Kim på besøg hos Alfred herovre på Birkholm, og de virkede begge lykkelige. Men kort tid efter slog Kim hånden af sin far. Hvorfor, ved jeg ikke, sagde en kilde dengang til Ekstra Bladet.

Kim Larsens mor døde i 2014 i en alder af 96 år.

Kim Larsen lagde aldrig skjul på, at hans mor viljestyrke og kærlighed hjalp ham gennem barndommen og faderens svigt.

Sponsoreret indhold