Nyheder19. januar 2018

Kim Larsen: Øl er livsglæde

Nu er Kim Larsen ramt af prostatakræft, men det betyder ikke, at den 72-årige gavflab kommer til at lægge livsstilen om.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-larsen_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Sangen om hospitalsskibet Jutlandia er langtfra den eneste gang, Kim Larsen har beskæftiget sig med læger og sygeplejersker.

Igennem de seneste 72 år har sangeren adskillige gange været nødsaget til at få lægers hjælp til at komme ud af smertehelveder.

Blandt de seneste skader er en diskusprolaps, der i 2010 krævede en operation i den plagede spillemands ryg.

Desværre holdt reparationen kun fire år, hvorefter Lune Larsen har måttet gå med stok og gennemføre sine koncerter siddende.

Allerede i 1984 – midt i filmsuccesen ”Midt om natten”, hvor Kim både spillede hovedrolle og lavede soundtrack – måtte hitmageren tage sin første alvorssnak med sin læge, da han måtte hasteindlægges på grund af problemer med bugspytkirtlen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/7_138.jpg
 (Foto: Claus Poulsen, All Over)

(Foto: Claus Poulsen, All Over)

Kim Larsen: Øl er livsglæde

Larsen har aldrig lagt skjul på, at han ikke frygter kræften så meget, at han vil lægge de kræftfremkaldende smøger på hylden. Selv Larsens læge har fået besked om, at værtshusbesøg og pilsnere altid vil være en del af hans hverdag.

– Jeg sagde til ham, at øl giver mig livsglæde og livskvalitet. Fitnesscentrene er blevet vores kirker. Sundheden er blevet vores gud. Det er en fattig religion, har storrygeren fortalt til BT.

Selv om Kim Larsen har levet et liv med røg og bajere, er der ifølge Kræftens Bekæmpelse ikke grund til at tro, at det kan fremprovokere netop Larsens kræftform.

Heldigvis siger statistikken, at langt de fleste overlever den skræmmende diagnose prostatakræft – 86 procent lever stadig, fem år efter at kræften er blevet opdaget.

Kim Larsen fylder 70 år

Sponsoreret indhold