Nyheder 30. november 2017

Jacob Haugaard: Kim Larsen gjorde mig til millionær

Det er Jacob Haugaard, der har skrevet Kim Larsens kanonhit 'Haveje'
Foto: Aller Media

 

Kim Larsen-albummet 'Midt om natten' fra 1983 var med til at redde entertaineren Jacob Haugaards økonomi, der tilbage i 1980'erne var totalt kuldsejlet efter mange års hårdt liv med alt for meget alkohol.

Forklaring:

En af sangene på pladen 'Haveje' er skrevet af den glade entertainer, og det har i den grad givet 'kassen' til Jacob Haugaard.

Til Ekstra Bladet siger Haugaard, at Kim Larsen har gjort ham til millionær på den sang, der betød et gennembrud i underholdningsverdenen for den gæve jyde.

- Jeg har tjent millioner på den sang, siger Jacob Haugaard til Ekstra Bladet.

Foto: All Over Press

Det blev en guldgrube for Jacob Haugaard, at Kim Larsen tog 'Haveje' med på albummet 'Midt om natten'. (Foto: All Over Press)

Han var netop flyttet i hus med sin kone i 1983 men slæbte rundt på en voldsom gæld på 116.000, der skulle betales nu og her, da gevinsten fra 'Haveje' pludselig materialiserede sig i en stor fed check.

- Dagen efter, at der kom en regning fra Hypotelbanken på 116.000 lå der en check i postkassen fra Koda på 110.000 kroner for 'Haveje', siger Haugaard til Ekstra Bladet og supplerer, at han stadig den dag i dag 34 år efter modtager penge for afspilningerne af 'Haveje.

Og Haugaard, der fortsat er formand for 'Bevidst Arbejdssky Elementer', brugte ikke lang tid på at skrive det store hit.

- Den tog fem minutter at skrive. Og kontrakten med Kim Larsen om, at han måtte indspille sangen og bruge den på 'Midt om natten' blev skrevet på en frokostserviet, fortæller Jacob Haugaard om 'Haveje' som han lavede i en brandert.

Albummet 'Midt om natten' lå i 23 uger nummer et på hitlisten i perioden 1983-1984.

Pladen er solgt i 650.000 eksemplarer og er det bedst sælgende danske album nogensinde.

Sponsoreret indhold