Nyheder 23. juni 2016

Jussi Adler-Olsen dropper Zentropa

På trods af bragende succes med de første film om den mystiske efterforsker Carl Mørck og afdeling Q, vil forfatteren bag bøgerne lade Nordisk Film stå for produktionen af de sidste seks film
Foto: All Over Press

De første film i Afdeling Q-serien har været en kæmpe biografsucces. 

Alligevel har forfatteren bag bøgerne, Jussi Adler Olsen, nu valgt at lade Nordisk Film tage over efter filmselskabet Zentropa, der ellers har produceret de første tre film film i rækken. Det skriver Nordisk Film selv i en pressemeddelelse udsendt torsdag. 

Det bliver dog stadig Zentropa, der kommer til at stå bag den fjerde film "Journal 64", da dette indgik i den oprindelige kontrakt.

Der efter går stafetten videre til Nordisk Film, der skal stå for de sidste seks film. Den første film, som Nordisk Film kommer til at stå for, bliver "Marco Effekten". 

Jussi Adler-Olsen begrunder sit valg således: 

- Mit venskab med Nordisk Film handler grundlæggende om gensidig personlig og faglig tillid, åben dialog og respekt omkring processen at skabe film, siger forfatteren. 

Der er da også tidligere gået rygter om, at Adler-Olsen ikke var tilfreds med den kontrakt, som han havde lavet med Zentropa. Blandt andet gav filmselskabet ham ikke nok indflydelse på arbejdet med filmene. 

- Jeg møder løbende mange af mine læsere, og jeg ved, at de har stærke holdninger til personerne og universet, så for mig er det vigtigt, at en filmatisering er så tro mod bøgerne som muligt, ytrer Jussi Adler-Olsen yderligere i pressemeddelelsen. 

Nordisk Film afslører, at holdet bag produktionen endnu ikke er på plads. Det er altså ikke sikkert, at vi igen får Nikolaj Lie Kaas at se i rollen som den mystiske Carl Mørck. 

De første tre film hed "Kvinden i buret", "Fasandræberne" og "Flaskepost fra P". Indtil videre er der kun seks bøger i serien, men forfatteren planlægger at skrive ti i alt. 

Sponsoreret indhold