Nyheder18. november 2014

Fasandræberne: Så godt har den solgt!

Salget af biografbilletter til toeren om Afdeling Q har oversteget forgængeren ”Kvinden i buret”- og placeret sig på en fjerdeplads over bedst sælgende film siden 2000
Hovedrollerne i "Fasanddræberne" var spillet af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares
Hovedrollerne i "Fasanddræberne" var spillet af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares
 Foto: Thomas LaursenBegejstringen for Jussi Adler Olsens kriminalromaner har vist sig særdeles konverterbar til filmmediet.

Efter halvanden måned i de danske biografer kan den anden i serien af den populære forfatters historier om Afdeling Q, "Fasandræberne", nu prale af at have overgået sin forgænger "Kvinden i Buret" i antal solgte billetter.

Og det er ingen lille præstation, da seriens første film var mest sete i de danske biografer sidste år.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas: Sådan finder jeg modet

I alt nåede "Kvinden i Buret" at sælge 724.509 billetter, og nu meddeler Nordisk Film, at efterfølgeren har rundet 726.000 solgte billetter.

- Efter syvende weekend er filmen fortsat blandt de bedst sælgende biograffilm trods heftig konkurrence. Så vi forventer, at filmen vil spille et godt stykke tid endnu, meddeler direktør i Nordisk Film Distribution Jan Lehmann i en pressemeddelelse.

Det foreløbige billetsalg placerer "Fasandræberne", som skildrer kriminalkommissær Carl Mørcks arbejde med at opklare et 20 år gammelt mord på et tvillingpar, på en aktuel fjerdeplads over de danske film, der har trukket flest tilskuere i biografen siden 2000.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas må pakke charmen væk

Jan Lehmann forventer, at filmen vil være at finde i biograferne "i hvert fald året ud", og kan den afsætte yderligere 113.000 billetter, vil den kunne vippe "Klovn - The Movie" af tronen som årtusindets mest sete danske film.

Rekordholderen er ligesom både "Fasandræberne" og "Kvinden i Buret" instrueret af Mikkel Nørgaard, som har vist sig at være en særdeles træfsikker herre, da samtlige tre af hans hidtidige spillefilm er på top fem over de største billetsælgere siden årtusindskiftet.

LÆS OGSÅ: Instruktør: Nikolaj Lie Kaas får andre til at blegne

Graver man helt tilbage i biografstatistikkerne, finder man imidlertid en dansk film med et billetsalg på hele 1,2 millioner, nemlig "Olsen-Banden Ser Rødt" fra 1976.

Alle tiders topscorer - i perioden fra 1976 til i dag - er imidlertid den amerikanske helaftensfilm "Titanic" fra 1998, som solgte 1,4 millioner billetter.

Der er allerede planlagt to opfølgere til "Fasandræberne".

Sponsoreret indhold