Nyheder22. december 2017

Julede billeder: Hjemme hos Richard Ragnvald

Dansktopkongen Richard Ragnvald har fuld gang i sin juleturné, men der bliver også tid til at slappe af hos fru Vibeke i deres julepyntede købmandsgård.

Richard Ragnvald har et ønske, som han sikkert deler med en masse andre juleromantikere – nemlig, at julen ikke bliver grøn, som den plejer at være.

– Jeg ønsker hvert år til jul, at sneen vil dale lige så stille, fortæller 70-årige Richard Ragnvald, som sammen med fru Vibeke byder indenfor i parrets julepyntede og hyggelige gamle købmandsgård uden for Aarhus.

Senest vi havde hvid jul, var i 2010, og statistisk går der 12 år imellem, så det kan godt være, at stråtaget på gården i den lille idylliske landsby må nøjes med at være mosgrønt også denne jul.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald-2.jpg
 Foto: Dan Mariegaard)
Vibeke har lavet den fine juledekoration i en gammel indisk form til mursten. Hun går meget op i at pynte bordet smukt og skriver ned, hvad gæster får at spise, så parret ikke risikerer at traktere med samme retter to gange i træk. (Foto: Dan Mariegaard)
https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald-1.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
I entreen står årets nye julepynt – den store nisse. Den blev købt hos Fleggaard, da parret var på en hyggetur syd for grænsen med et par venner. (Foto: Dan Mariegaard)

Ikke plads til alt

Hvert år inden den 1. december finder Vibeke sine 10-12 kasser med julepynt frem på loftet og pynter parrets hyggelige hjem.

Men selv om de har 322 kvadratmeter at boltre sig på, bliver det ikke længere stillet frem alt sammen.

– Det kan simpelthen ikke være her, og jeg har også måttet sætte andre ting væk for at gøre plads til nogle flere juleting, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald_0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Richard Ragnvald og fru Vibeke, 66, vil allerhelst holde jul derhjemme i landsbyen, hvor de nu har boet i 19 år. Det skal de også i år sammen med sønnen Thomas. (Foto: Dan Mariegaard)

https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald-3.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Der bliver kun købt nye lyskæder, når de gamle går i stykker, for det skal se stilfuldt ud her på gården over for kirken. (Foto: Dan Mariegaard)

Julemanden i kirke

Richard Ragnvald spiller her op til jul på plejehjem og andre steder over hele landet. Selv den 24. december tager han gerne et job, inden det veldækkede julebord venter.

Før and og sul nyder han dog en anden kær juletradition. Juleaftensdag går beboerne i den lille landsby nemlig fra hus til hus og ønsker hinanden glædelig jul. Igen i år vil Richard iklæde sig et nissekostume og skænke en Dr. Nielsen eller en Gammel Dansk til parrets gæster.

Sidste år vakte det stor glæde, at han fortsatte udklædt over i kirken til julegudstjenesten.

– Nøj, mor, se, julemanden er kommet i kirke! udbrød de små. Og så stak Vibeke mig nogle karameller, som jeg kunne dele ud, siger han og fortsætter:

– Børnene var nok benovede over, at julemanden havde tid til at komme i kirke, lyder det.

Oplev Richard Ragnvald sammen med Kandis, Johnny Reimar, Keld & Hilda, Kirsten Siggaard, Sweethearts, Bjørn Tidmand, Lotte Riisholt, Dario Campeotto, Jørgen de Mylius, Klaus & Servants og m.fl . til Dansktop Prisen 2018.

Det findet sted den 14. april i Jyske Bank Boxen, Herning.

Køb billetter på 70 15 65 65 eller på www.sh.dk/dansktopbillet

Læs mere om Richard Ragnvald i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold