Nyheder20. august 2017

Richard Ragnvald: Stopper først når vorherre vil

Den populære dansktopsanger, Richard Ragnvald har ingen problemer med helbredet og har bestemt heller ikke planer om at holde op med at synge
https://imgix.seoghoer.dk/media/ed087134cb684338bdb0c6ff83f0628e.jpg
 Foto: All Over

Syv årtier tynger ikke, når det meste af éns liv har handlet om at sprede godt humør. I sidste uge fyldte Richard Ragnvald 70 år, men dansktopstjernen har bestemt ingen planer om at stoppe med at synge.

Det er 58 år siden, han fik sin egen guitar og begyndte at optræde. Siden har han aldrig misset et job eller er bare kommet for sent.

– Jeg har det bedst, når jeg er på. Selv når jeg skal på job på en dårlig dag – når først jeg sidder i bilen, kommer humøret. Jeg elsker at underholde og se glade mennesker, smiler Ragnvald i gårdhaven ved den gamle købmandsgård uden for Aarhus, hvor han bor med fru Vibeke.

Sangeren har stadig omkring 100 job om året, og helbredet fejler ikke noget.

– Det går måske ikke så stærkt mere. Ikke som for ti år siden, men jeg har det lidt som en gammel bil. Det er svært at komme i gang, men derefter går det stærkt, griner han.

https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald-70-aars-foedselsdag.jpg
 Foto: Peter Grosen
Kagen er lidt snyd – og kunstig, men Vibeke er en ørn i køkkenet. På Richards fødselsdag havde hun sørget for surprisefest med smørrebrød og hele fire lagkager til de gæster, som kiggede forbi (Foto: Peter Grosen)

Richard Ragnvald har sin mors gode gener

Richard var bare 21 år, da hans far døde som 58-årig. Hans egne brødre blev bare 58 og 61 år, men Richard tror på sin mors gener. Hun blev bisat, dagen før hun ville være fyldt 98 år, og havde aldrig været syg.

– Uha, det bedste er mit arbejde. Jeg ville have det så skidt med at stoppe. Jeg holder først op med at synge, når Vorherre vil. Ikke et sekund før ... Men jeg skal selvfølgelig forny mig, griner Richard, hvis seneste ”Kom med mig” er en ny version af det gamle hit ”Jambalaya” med Gerry & The Pacemakers.

Der er selvfølgelig mange flere sange på vej, og nogle TVprojekter. Juleturneen er også allerede i planlægningsfasen, og fra den 15. november til den 24. december synger Richard på en række plejehjem.

Sangeren havde fri på selve sin fødselsdag den 10. august, men allerede dagen efter var han på farten igen med turneen ”Gang i Danmark” og besøgte blandt andet Padborg, Gråsten og Røde Kro.

https://imgix.seoghoer.dk/richard-ragnvald.jpg
 Foto: Peter Grosen

– Jeg havde ingen problemer med at fylde 70 år. Slet ikke, når jeg tænker på alternativet, griner Richard Ragnvald (Foto: Peter Grosen)

Drømmer om Californien

Noget af det største, Ragnvald kan komme i tanke om fra den lange karriere, var 1997, da tidens største, Linie 3, ikke kunne komme uden om at parodiere manden bag ”Kære lille mormor”.

De var ikke meget for det, men de væltede Tivoli med ”Den syngende skraldemand Richard Affald”. Og den aften Richard selv dukkede op i salen for at overraske trioen, måtte Preben Kristensen, Thomas Eje og Anders Bircow overgive sig.

Richard Ragnvald fortryder ikke meget i karrieren, ud over at han aldrig blev god til at spille klaver.

Til gengæld har han stadig et enkelt stort og foreløbigt uopfyldt fødselsdagsønske.

– Jeg har været i USA, men før jeg lukker øjnene, kunne jeg godt tænke mig at komme derover igen og optræde for den danske koloni i Solvang i Californien. Jeg har faktisk talt med Jørgen de Mylius om det. Det kunne være en kæmpe oplevelse.

Sponsoreret indhold