Nyheder5. maj 2016

Jokeren på den forkerte sti: Den gale bane

Rapperen Jokeren er både gået konkurs med sit pladeselskab, røget på dagpenge og har fået en dom for narkokørsel i 2016.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fe-60040.jpg
 Foto: All Over Press
Det var en noget slukøret og træt Jokeren, med det borgerlige navn Jesper Dahl, der onsdag i sidste uge blev idømt en stor bøde og frakendelse af sit kørekort i tre et halvt år for at have kørt med spiritus og kokain i blodet tilbage i starten af 2015.
Dommen blev kulminationen på et turbulent forår, der ikke ligefrem har budt på mange positive indslag for den 42-årige ordjonglør. Utallige domme I retten blev både Jokeren og hans forsvarer overraskede, da dommeren listede rapperens tidligere domme op. ”Havnen”-hitteren kunne dårligt skelne den ene forseelse fra den anden, mens forsvareren lignede et stort spørgsmålstegn, da han ikke havde hørt om alle rapperens tidligere domme. Helt tilbage fra 2013 var der en frakendelse af hans kørekort, som rapperen ikke havde generhvervet.
Året efter sad Jesper Dahl atter på anklagebænken for at have kørt bil uden kørekort. Dengang erkendte han selv, at han var blevet snuppet uden kørekort fire gange på to år. Resultatet blev at hans BMW blev skrottet af myndighederne. Praler med stofferne At Jokeren blev taget for at køre bil med stoffer i blodet, kommer måske ikke som nogen overraskelse, da han tidligere ikke har lagt skjul på sin kærlighed til specielt dethvide kokainpulver. Under en medvirken i ”Aftenshowet” sidste år sagde han direkte:
– Jeg har ligget med influenza, så jeg har taget nogle panodil, nikotin, koffein, lidt alkohol, og så har jeg også taget en streg kokain. Rapperens stofmisbrug har også kostet ham et job tidligere. I 2011 skrev han blogindlæg for bladet ”Cover”, hvor han blandt mange stofrelaterede emner skrev om en skæv køretur: – Jeg er vel teknisk set for høj til at køre, men omvendt passer det jo meget godt til de 200 km/t, jeg normalt kører med på motorvejen.
Den kommentar og andre i sammen dur kostede ham jobbet som blogskriver for bladet. Fallit og på dagpenge På den kunstneriske front er det heller ikke gået i rigtige retning for rimsmeden. Selv om hans seneste plade, ”Dansker” fra 2014, solgte forholdsvis pænt og fik jævne anmeldelser, måtte hans eget pladeselskab, Flamingo Records, tidligere i år erklære sig konkurs. Siden stiftelsen i 2005 er det kun gået nedad med økonomien i selskabet.
Og da der ikke blevet indleveret det lovpligtige regnskab for 2014, har Flamingo Records hermed udgivet den sidste plade med Jokeren. Vil forandre sit liv Noget kunne tyde på, at Jokerens mange triste oplevelser og eskapader, har fået ham til at genoverveje sin livssituation. – Jeg har lagt mit liv fuldstændig om som følge af de hændelser. Jeg er holdt op med at drikke, og jeg tager ikke stoffer længere, for talte den 42-årige rapp er til SE og HØR efter ret ssagen i onsdags, hvor han blev dømt for narkokørsel. Han har ligefrem fundet en inspirationskilde til at holde sig på dydens smalle sti. – Jeg ser op til Robert Hansen. Hvis han kan lægge sit liv om, så kan jeg også, forklarede Jesper med henvisning til Roberts succes efter egne problemer med stoffer. Se billeder af Jokeren i galleriet herunder:

Den gale bane - Jokeren

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_13.png
 Foto: SE og HØR

Sponsoreret indhold