Nyheder 27. april 2016

Jokeren dømt skyldig i kokain-kørsel: Her er straffen

Onsdag formiddag blev rapperen Jokeren, med det borgerlige navn Jesper Dahl, kendt skyldig i at have kørt med kokain i blodet ved Københavns Byret.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det var ikke så få punkter, som den populære rapper Jokeren stod tiltalt for, da han onsdag formiddag mødte i Københavns Byret.

Jesper 'Jokeren' Dahl virkede træt, da han omkring klokken 10.30 erkendte sig skyldig i lovovertrædelserne, der fandt sted i februar sidste år. Her blev han taget med alkohol og kokain i blodet under en køretur i det indre København.

Dommen faldt kort før klokken 11.00 og lød på en frakendelse af kørekort i tre et halvt år samt en bøde på omkring 64.000 kroner.

Jokeren - der var mødt op i retten i en farverig og spraglet trøje, jeans og sneakers - kaldte det en "fejlvurdering", at han havde fået mere, end han burde.

Og han kaldte det et "wake up call" og fortalte, at han ikke vil gøre det mere, selvom "mange gør det i branchen", som han forklarede i Københavns Byret.

- Jeg vil lægge mit liv om, jeg har brug for mit kørekort i mit arbejde, fortalte rapperen i retten, inden han tilføjede, at han havde fået et særligt forbillede: Skuespilleren Robert Hansen.

- Hvis han kan lægge sit liv om, så kan jeg også, fortalte Jokeren med henvisning til, at Robert Hansen selv har lagt festerne og det vilde liv på hylderne, efter at han i april sidste år var tæt på at dø af en bristet hovedpulsåre i hjertet.

I retten luftede Jokeren dog også sin utilfredshed med, at  hans biler i begge tilfælde blev konfiskeret og skrottet. 

- Det er også en slags straf, sagde Jokeren, inden at anklager og forsvarer begyndte at diskutere, hvad bøden skulle lyde på.

Både forsvarer og anklager havde svært ved at holde styr på hans (mange) tidligere forseelser – selv hans forsvarer var forbavset over hans tidligere domme, som forsvareren angiveligt ikke kendte til.

I retten kom det også frem, at Jokeren pt. er på dagpenge og studiet for at lave en ny plade.

Anklageren mente, at en bøde på 75.500 kroner og en frakendelse af kørekortet var en passende dom – forsvareren mente dog, at rapperen burde have en mildere straf, fordi han erkendte alle punkter – og fordi der ikke skulle indhentes vidner.

Straffen lød altså i alt på en frakendelse af kørekort i tre et halvt år samt en bøde på omkring 64.000 kroner.

Hele fem anklagepunkter om stoffer og kørsel i påvirket tilstand skulle dommeren tage stilling til.

Jokeren blev nemlig i februar sidste år taget med kokain og alkohol i blodet i indre København midt om natten, mens han kørte bil – uden at have kørekort og samtidig være i besiddelse af kokain.

Den 42-årige rapper, der tidligere ikke har lagt skjul på sit forbrug af stoffer og alkohol, stod til at miste kørekortet og få en bøde på flere tusinde kroner, som en dom kan udløse i hans tilfælde af forseelser.

Under retssagen var en anden af Jokerens forseelser også oppe at vende. Han blev nemlig et par dage efter sin kokain- og spirituskørsel taget med en lille mængde kokain på sig, da han besøgte en restaurant i København.

Rimsmeden skulle oprindelige have modtaget sin dom tilbage i februar i år, men aflyste i sidste øjeblik, da han ønskede en forsvarer.

Foto: SE og HØR

Sponsoreret indhold