Nyheder14. januar 2018

John Mogensen: Skræk sled ham op

John Mogensen led af sceneskræk og dulmede nerverne med alkohol. Det skildres i filmen om den legendariske sanger, der har premiere i marts
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/john-mogensen02.jpg
 (Foto: All Over)

Der skulle stå en kasse Hof klar til ham, når John Mogensen mødte op for at spille.

Og han havde også selv en lille papkasse med, som indeholdt fire store guldøl og en halv flaske rom. Sådan dulmede den populære dansktopsanger John Mogensen nerverne, før han skulle på scenen.

Dengang i begyndelsen af 70’erne var det kun Kim Larsen og Gasolin, som var på højde med hans folkelige popularitet, men selv blev John Mogensen aldrig tilfreds.

Alt skulle være nøjagtig lige så perfekt, når han optrådte live, som når han indspillede plader.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/john-mogensen2.jpg
 Foto: All Over

John Mogensen og fru Ruth var sammen i tre årtier. Ruth Mogensen døde i 2015 i en alder af 87 år. Hun flyttede efter John Mogensens død i 1977 til Spanien og i begyndelsen af 90’erne til Randers, hvor hun boede resten af sit liv. (Foto: All Over)

Storsvedende

Det fremgår af portrætter af den legendariske sanger og nu også af spillefilmen ”Så længe jeg lever”, som får premiere i marts.

– Du hader at stå på en scene – og alligevel tager du altid af sted, siger Helle Fagralid, som spiller John Mogensens kone Ruth i filmen.

Det kan ses i den trailer til Ole Bornedals film, der er offentliggjort.

I et klip vises også, hvordan hun må berolige ham med, at det nok skal gå, da han storsvedende står og venter på at skulle på scenen.

Bold med publikum

– Man vandrer hvileløs op og ned bag scenen, til man skal ind, og så er det ligegyldigt, om det er en stor eller lille optræden. Det er et hårdt ræs. Sådan sagde John Mogensen i et interview med dagbladet Aktuelt i 1973.

Her henviste han også til det pres, det var at skulle stå som midtpunktet på en scene:

– Man fristes for let til at tage en lille en.

Han gav også et svar på, hvorfor han blev ved.

– Det er frygteligt før, men det er pragtfuldt bagefter. Man står der med lyset i ho’det og kan ikke se en kæft. Pludselig kan man høre, de begynder at synge med, og så kommer der gang i støvlerne. Så spiller vi bold sammen, publikum og jeg, lød det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/john-mogensen.jpg
 Foto: All Over

Fru Ruth og datteren Minna var John Mogensens ét og alt. Han nød at slappe af i sommerhuset på Sejerø. (Foto: All Over)

Hit på hit

Påskedag den 10. april 1977 døde John Mogensen af en blodprop i hjertet, kun 48 år gammel.

Han efterlod sig sin hustru, sin datter og sit barnebarn, men også udødelige hits som ”Så længe jeg lever”, ”Sidder på et værtshus”, ”Der er noget galt i Danmark”, ”Fut i fejemøget”, Ensomhedens gade nr. 9”, ”To mennesker på en strand”, ”Karl Herman og jeg” og ”Nina, kære Nina”, der er en hyldestsang til datteren Minna.

Læs mere om John Mogensen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold