Nyheder6. december 2016

Se video: Jes Dorph optog MYSTISK hændelse i sin stue

Jes Dorph-Petersen har optaget en video, der viser, at hans TV slukker, når han tænder for en lighter. Det kunne måske lyde som om, at der var nisser (eller spøgelser) på spil, men der er faktisk en naturlig forklaring på den mystiske hændelse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/video_0.jpg
 (Foto: Facebook og All Over)

Det fleste ved, at man skal have fingre i fjernbetjeningen, hvis man vil slukke for TV’et eller skifte kanal. Men hjemme hos TV-vært Jes Dorph-Petersen kan man nøjes med… ja… en lighter.

TV-værten opdagede nemlig forleden, at hans TV slukkede hver gang, at han tændte for en lighter. Og det skabte naturligbis en del forvirring og grubleri hos Jes Dorph-Petersen og hans kæreste Mai-Britt Haurholm.

For er der nisser på spil? Er der spøgelser i huset? Eller er det bare Jes Dorph-Petersen, der selv laver juleskæg og ballade?

Ja, parret har hverken fået besøg af nisser eller spøgelser. Og det er nu heller ikke TV-værten selv, der vil lave lidt ballade i den kolde decembermåned.

Der er nemlig en helt naturlig forklaring på, hvorfor en tændt lighter er lig med et slukket TV. Det hele skyldes nemlig den højspænding, som gnisten fra lighteren skaber. Det forklarer flere af Jes Dorph-Petersens mange venner, efter at han lagde videoen af den pudsige og mystiske hændelse på sin Facebook-side:

- Gnisten i lighteren kommer fra den højspænding som skabes når man bruger den. En gnist indeholder energi i mange forskellige frekvensområder, også de frekvenser der sendes TV signaler på. Derfor kan gnisten i lighteren forårsage at der opstår transmissionsfejl i det digitale TV signal som fjernsynet modtager, og når det sker vil (de fleste) TV slukke billede og lyd mens forstyrrelsen står på. Forstyrrelsen varer kun en brøkdel af et sekund, man når TVet mister billedet skal det opbygge et nyt når signalet kommer tilbage. Og det tager omkring et sekunds tid. Defor slukker din skærm kortvarigt når din lighter slår en gnist, skriver én blandt andet.

- De fleste (alle? ) fyrfadslightere er pizzo-elektriske så det er helt sikkert "elektrisk støj" i oplever. Det er ikke alle tv-producenter der er lige gode til at skærme deres apparater, ret besynderligt faktisk da der bliver mere og mere "elektrisk støj" nu om dage, skriver en anden blandt andet.

Det strømmede dog også ind med mindre fornuftige forklaringer.

- Jamen så lad da vær med at tænd for den lighter! Det ender alligevel bare med at du tisser i sengen!, lyder én af kommentarerne.

- Der må være nisser på spil, skriver en anden

- Køb et nyt TV, lyder rådet fra en tredje.

Se videoen af det pudsige fænomen her:

Sponsoreret indhold