Nyheder 19. juni 2016

Jes Dorph: - Det er pissefarligt at drikke

TV-værten, der selv har kæmpet med et for stort alkoholforbrug, advarer unge mod druk
(Foto:All Over Press)
  - Druk er pissefarligt  
  Der er ingen omsvøb, når den populære TV-vært Jes Dorph-Petersen taler om alkohol og konsekvenserne af et umådeholdent forbrug.  
  Sidste år måtte han selv trække stikket til TV-karrieren for en tid og gå i behandling for alkoholmisbrug.   Han og hans arbejdsgiver TV 2, udsendte en pressemeddelelse, hvor han fortalte om problemet:   - Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask, sagde han i september sidste år.  
  En uge efter den opsigtsvækkende meddelelse var det slut med samlivet med hustruen, Louise Dorph-Petersen Houvenaeghel.   Hun fraflyttede deres fælles bolig, og i december oplyste parret nærmest synkront på hver deres facebookprofil, at de skulle skilles.   Jes Dorph-Petersen er nu tilbage på TV-skærmen og har fundet en ny kæreste.  
  På Folkemødet på Bornholm var han ordstyrer i en debat om unge, alkohol og hash, og han sendte en klar advarsel til den yngre del af befolkningen.   - Da jeg læste statistikkerne og de tørre tal før det her arrangement, må jeg bare sige, det er pissefarligt at drikke. Det er gift for kroppen, siger Jes Dorph-Petersen til BT.   Netop nu hvor der er EM i fodbold i Frankrig er der mange storskærmsarrangementer, hvor øl og anden alkohol ryger ned i en lind strøm hos seerne, mens de 22 mænd på banen knokler løs.  
  Den sammenkædning mellem bold og bajer er Jes Dorph-Petersen ærgerlig over.   - Det er betænkeligt, at man forbinder storskærme ved EM med alkohol. Jeg synes godt, man kunne lancere det på en anden måde. Det er ikke sjovt at være fuld, når man ser sport, siger Jes Dorph-Petersen til BT.   Jes Dorph-Petersen vendte tilbage til sit værtsjob på "Go’ Aften Danmark” i oktober sidste år - seks uger efter, at han gik i behandling for sit alkoholforbrug.   
   

Sponsoreret indhold