Nyheder12. november 2015

Christiane: - Jeg har fået konstateret en kronisk sygdom

Selv troede Christiane Schaumburg-Müller, at trætheden og utilpasheden skyldtes stress, fordi hun i en længere periode havde haft for meget om ørene. Men lægerne har altså konstateret, at den lyshårede skønhed lider af et alarmerende lavt stofskifte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nw_dk_dm048.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Lidt for længe havde hun haft lidt for meget om ørene. Lidt for længe havde hun haft for mange opgaver i kalenderen og for mange ubesvarede mails i indbakken.

Så da Christiane Schaumburg-Müller begyndte at føle sig træt, utilpas og manglede energi, var hun ikke sen til at konkludere, at hun måtte have stress.

Men årsagen var en ganske anden. Lægerne har nemlig diagnosticeret den populære blogger med en kronisk lidelse: For lavt stofskifte.

Det fortæller Christiane i et personligt indlæg på sin blog chrichri.

Symptomerne begyndte efter en periode, hvor Christiane havde haft travlt – og måske for travlt.

- Alt rodede - jeg glemte aftaler, og jeg følte mig fuldstændig trængt op i en krog. Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder, jeg syntes, der var for vigtige. Der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år, skriver Christiane på sin blog og fremhæver blandt andet en episode med en bagvedkørende bilist, der fik hendes bæger til at flyde over:

- En eller anden mand i bilen bag ved mig virker utålmodig, fordi jeg skal lave en baglæns parallelparkering. Jeg kan nærmest mærke hans utilfredshed med, at han nu skal vente de ekstra 2 min., det tager for mig at få parkeret. Da jeg endelig har parkeret, bryder jeg helt sammen. Buhuuuuu - tårerne løber bare ned af kinderne på mig. Jeg er godt klar over, at det ikke har noget med manden i bilen at gøre - det var bare dråben. Jeg følte mig presset fra alle sider, fortæller Christiane, som efterfølgende tog til lægen.

En række undersøgelser og blodprøver senere kom svaret – og det var altså ikke stress, der havde ramt den populære blogger. Lægerne på Rigshospitalet kunne fortælle Christiane, at hun havde et alarmerende lavt stofskifte, og at hun resten af sit liv skal tage én pille om dagen for at rette op på lidelesen.

Et lavt stofskifte skyldes, at skjoldbruskkirtlen producerer for få stofskiftehormoner, og det kan give både træthed, øget søvnbehov, vægtøgning, tør hud og nedtrykthed. Det er ikke sikkert, at alle symptomer er til stede hos folk, der lider af for lavt stofskifte.

Selv kunne Christiane især mærke trætheden og den manglende energi, og nu har hun i et stykke tid taget piller – og effekten kan allerede spores, fortæller hun i sit blogindlæg:

- Jeg har nu taget pillerne i en rum tid, og jeg kan faktisk, tro det eller ej, mærke en forskel. Min træthed er slet ikke den samme. To-do listen fik jeg styr på over en arbejdsweekend, og den er nu blot på de der 13 punkter, som er meget normalt og et fint leje. Husk på, at min to do liste også er fyldt med alle mine skæve ideer og pop up tanker, jeg får i løbet af dagen.

- Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel. Men jeg er stadig under observation, da mit stofskrifte ikke rigtig vil derop, hvor det skal ligge, så jeg prøver lidt forskellige dosis af, og jeg er til jævnlige tjek på Rigshospitalet. Men jeg kan mærke, at det hjælper, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fandt ud af det, skriver Christiane i sit blogindlæg.

Sponsoreret indhold