Christiane Schaumburg-Müller i feministisk modvind

Christiane Schaumburg-Müller går ind for de klassiske kønsroller.

Christiane Schaumburg-Müller går ind for de klassiske kønsroller.

Foto: All Over
Den smilende TV-værtinde og chefredaktør Christiane Schaumburg-Müller har fået en ordentlig verbal lussing på nettet, efter hun har lagt et indlæg på sit online kvindemagasin chrichri.dk, hvor hun giver udtryk for sin mening om feminisme og kønsroller.

LÆS OGSÅ: Christiane åbner site for kvinder

I indlægget, som du kan læse i sin fulde længde her, skriver den lattermilde blondine blandt andet:

- Jeg har aldrig rigtigt kunne forstå hele debatten, der omhandler ligestilling i Danmark anno 2014. Har vi den ikke allerede? Eller tager jeg fejl?

LÆS OGSÅ: Schaumburg-Müller om kvindeidealer

Udmeldingen provokerer i den grad den selvudnævnte inkarnerede feminist, humanist og visionær 25-årige Mie Birk Jensen og den har fået hende til at flyve til tasterne på ligestillingsbloggen F-frekvensen.dk, som organisationen Dansk Kvindesamfund står bag.

- Jeg synes, at det er hamrende irriterende, at der er nogen, der proklamerer, at vi allerede har ligestilling i Danmark. Hvorfor? Fordi jeg synes, at det er pisse irriterende, når fremmede tager mig på røven. Fordi jeg flere gange er blevet truet med tæsk, når jeg har sagt til vedkommende, at de skal holde deres fingre for dem selv, skriver den inkarnerede feminist i sit indlæg, som du kan læse i fuld længde her.

LÆS OGSÅ: Christiane er vild med at oddse


I førstnævnte artikel giver Christiane, der er gift med rapperen L.O.C., også udtryk for, at hun går ind for de klassiske kønsroller, og at hun ikke ønsker en verden fyldt med bløde mænd.

- Jeg synes, det er sexet, når mænd er mænd. Når de er maskuline, velopdragne og hårdtarbejdende. En mand, der holder døren, betaler for daten (såfremt de har råd), læser avis og kan finde ud af at køre bil. Som udgangspunkt holder manden boremaskinen, og kvinden styrer indretningen. Et udgangspunkt, men ikke en konstatering. For selvfølgelig kan kvinder også være tekniske, og jeg har da også mit eget lyserøde værktøjssæt, og det er mig, der har hængt vores fjernsyn op derhjemme (Wauw!!!), skriver den 32-årige TV-stjerne.

LÆS OGSÅ: L.O.C. beholder alt i tilfælde af skilsmisse

Her er hendes feministiske medsøster bestemt heller ikke enig.

- Kære Christiane, selvom jeg respekterer din hang til lyserøde værktøjskasser, indretning og Beyoncé og anerkender, at du synes, at mænd er sexede, når de lever op til din forestilling om, hvad en mand er, og at du er pro kønsroller, så står jeg af, når du snakker om DNA og bruger VI og MANDEN til at forklare, hvordan mennesker er. Jeg hører dig, og jeg er dybt, dybt uenig, lyder meldingen fra den anden fløj.

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: Drop ligestillingsdebatten

De to kvinder bliver nok aldrig enige, men her på redaktionen kunne vi altså godt tænke os at have set smukke Christiane hænge sit og rapper-gemalens fjernsyn op med værktøj fra sin lyserøde værktøjskasse.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close