Janni Pedersen: Jeg er en rigtig tudetøs

Det er en smal sag at fylde 50, når man er et godt sted i livet, siger Janni Pedersen, da SE og HØR møder hende.

Det er en smal sag at fylde 50, når man er et godt sted i livet, siger Janni Pedersen, da SE og HØR møder hende.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Janni Pedersen er kendt som grinebideren på TV2 News, efter at et par komiske kiks i nyhedsoplæsningen er mundet ud i latterkramper med tilhørende trillende tårer live i æteren.

Det er dog de eneste tårer, hun har grædt på skærmen. For selv om den garvede krimireporter har dækket alt fra Peter Lundin til Amagermanden og massakren på Utøya, kan intet slå hende ud, når hun står foran retsbygningerne eller på gerningsstederne og fortæller om sagernes grusomme detaljer.

Artiklen fortsætter under billederne ...

Det er en smal sag at fylde 50, når man er et godt sted i livet, siger Janni Pedersen, da SE og HØR møder hende. – Sådan som jeg har det lige nu, glæder jeg mig også til at fylde 60.

Den dag Peter Lundin blev anholdt, blev Janni færdiguddannet som journalist. Den makabre mordsag blev startskuddet til en lang karriere som krimireporter. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er Peter Lundins håndskrift, konstaterer den garvede retsreporter med det samme, da hun  ser trusselsbrevet på væggen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Men når kameraet er slukket, får tårerne ofte frit løb – dog ikke over retssagerne, for dem er hun god til at lægge fra sig.

– Jeg er i bund og grund et glad menneske, og så har jeg været sammen med min mand Kim i så mange år, det giver en god ballast. Hvis jeg nu var kommet hjem, og der ikke var nogen, så kan jeg love dig for, at jeg skulle falde i søvn med en flaske hvidvin og 30 smøger – tænker jeg. Men jeg skal jo hjem og ligge i ske med den ultimative tryghed, så jeg tror måske, at det også handler om det, siger hun til SE og HØR.

Taler og tårer

Når snakken falder på alt det gode i livet, bliver de blå øjne blanke og løber over.

Som for eksempel, da hendes familie og venner holdt tale for hende til en stort anlagt 50-års fødselsdag, hvor der i alt var 103 gæster.

– Min mand holdt en tale for første gang i 23 år, så det var jeg nu ret glad for.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 23 år har Janni dannet par med Politiken-journalisten Kim Faber. (Foto: Mikael Rieck)

– Alle mine venner og vores datter holdt tale, og min mor og søster og hendes børn havde lavet et potpourri, hvor ”jeg holder af hverdagen” med Dan Turèll kørte i baggrunden.

– Hold kæft, tænk at være så heldig. Så tudede jeg. Så jeg tuder virkelig meget. Det var helt fantastisk. Jo, jeg er en tudetøs, siger hun.

Hendes gode ven og tidligere faste TV-makker Lasse Sjørslev holdt også tale.

Artiklen fortsætter under billedet ...

\

"TV2 News"-makkerparret Janni Pedersen og Lasse Sjørslev er gode venner privat (Foto: Thomas Laursen)

– Han lagde ud med at sige: ”Det her er faktisk en tale, der er bestilt, for sidst Janni og jeg var ude at drikke en almindelig tirsdag aften, hvor vi blev meget berusede, sluttede hun med at sige ’Du schkal holde en tale til min fødschelschdag’”, siger hun karikeret snøvlende og griner.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close