Nyheder9. december 2016

Nu svarer hun igen: Kritiseres for dækning af dræbt betjent

Den populære TV 2-vært Janni Pedersen har fået kritik for sin dækning af betjenten, der tirsdag blev dræbt af et skud i hovedet. - Sørgende lægger blomster for dræbt betjent og Janni Pedersen stiller sig klods op af dem og udpensler morddetaljer, lød kritikken blandt andet. Nu svarer hun igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni_pedersen.jpg
 Foto: All Over Press

De danske medier har intensivt dækket den tragiske sag, hvor en betjent fra Vestegnens Politi tirsdag blev skudt ned foran sin arbejdsplads og dagen efter døde.

En af dem, der har dækket sagen tæt, er TV 2-journalisten Janni Pedersen. Den populære kriminalreporter har således rapporteret direkte fra det sted ved politistationen, hvor kolleger og familiemedlemmer efter dødsfaldet kom forbi og lagde blomster og tændte lys til minde om den afholdte politimand og far til to.

Mens nogle personer har rost Janni Pedersen for hendes dækning, er der også andre, der har kritiseret hende.

- Sørgende lægger blomster for dræbt betjent, og @japitv2 (Janni Pedersen, red.) stiller sig klods op ad dem og udpensler morddetaljer. Hvor er TV2 Nyhedernes pli?, spørger Randahl Fink Isaksen således på sin Twitter-profil?

Og det tweet har fået TV 2-journalisten til tasterne. I et blogindlæg fortæller Janni Pedersen om dét at skulle dække et så ømtåleligt emne på en sober og professionel måde – hun fortæller, hvordan det er at skulle rapportere fra ”marken” uden at skade de efterladte, men på samme tid får sagt dét, der skal siges.

- Det er en balancegang. Først beskrev jeg stemningen. Fortalte om de mange mennesker, der havde været forbi. Og bare den fortættede og trykkede stemning. Vurderingen var, at mange, da de dagen før så nyhederne havde fået et indtryk af, at hans tilstand var kritisk, men dog uden for livsfare. Derfor skulle jeg som spørgsmål to svare på, hvad der var sket, skriver Janni Pedersen i sit blogindlæg.

Under grundlovsforhøret mod den drabssigtede 26-årige mand fik medierne detaljer fra retsmedicineren. Han forklarede, at skuddet havde ramt betjenten i baghovedet, og at hans tilstand under de lange operationer var blevet forværret. Trykket i hans hjerne steg – og han døde. Disse informationer gav TV 2-journalisten Janni Pedersen, da hun var ”live” igennem fra blomsterhavet ved politistationen.

- Det er fakta. Og det var det, jeg svarede på. Fordi der på det tidspunkt har siddet rigtig mange og undret sig over, at han kunne dø efter at have været uden for livsfare, skriver Janni Pedersen i sit blogindlæg og tilføjer:

- Jeg er også blevet kritiseret for at være upassende, da jeg stiller ledelsen spørgsmålet, om de ikke har et ansvar. Hver ting til sin tid. Havde jeg ikke stillet spørgsmålet, var jeg sikkert blevet klandret for ikke at have stillet de åbenlyse spørgsmål, fortæller Janni Pedersen i sit blogindlæg.

Sponsoreret indhold