Nyheder5. juli 2014

Her er stjernernes Roskilde-ritualer

Se hvem, der skal pisse i hegnet og hvem, der bare skal drikke sig i det
Anders Breinholt SKAL bare ha' sin Roskilde-burger
Anders Breinholt SKAL bare ha' sin Roskilde-burger
 Foto: All Over



Den legendariske flæskestegssandwich, en tur i hegnet og muligheden for at lure det næste nye, hotte navn. Der er meget at opleve på Roskilde Festival, og det er ikke altid, man når det hele.

Men mange af gæsterne har en tradition - noget, som de skal, inden det hele slutter igen søndag aften.

De kendte, der har fundet vej til årets festival, har også deres ritualer med i bagagen. For den danske DJ og studievært Thomas Madvig er fordybelsen i musikken i højsædet.

- Jeg har et ritual om torsdagen, hvor jeg helst gerne vil være alene, så jeg bare kan slentre rundt for mig selv og nyde musikken. På den måde kan jeg også få hilst på alle de mennesker, jeg skal, så min kæreste og jeg kan nyde fredagen endnu mere, fortæller Thomas Madvig.

Også popkongen Thomas Helmig har et vigtigt ritual, når han rammer Roskilde Festival.

- Jeg skal høre en masse musik, som jeg ikke kender i forvejen. Jeg kommer ikke for at høre navnene. Jeg kommer for at blive overrasket, siger Thomas Helmig.

LÆS OGSÅ: De kendtes Roskilde-debut: Hash og sex i teltene

LÆS OGSÅ: Maria Montell og manden sov i bilen på Roskilde

For Hummel-ejeren Christian Stadil er det vigtigt at få ordnet det forretningsmæssige først, så han også kan nyde glæderne på festivalen.

- Udover at få spist en af de gode flæskestegssandwiches, så går jeg både kold og får pisset i hegnet, som også er en tradition for mange andre, siger Christian Stadil.

Natholdet-værten Anders Breinholdt har dog lidt andre prioriteter end kun at høre musik og drikke øl.

- Det er blevet lidt et ritual, at jeg skal ned til Ski Burger for at få en af deres gode burgere. Det er ikke det første, jeg gør, men det skal klares, inden jeg tager hjem igen, fortæller han.

Udover mad og musik så handler Roskilde Festival naturligvis også om en anden vigtig ting - nemlig alkohol. Grand Prix-sangeren Bryan Rice, der er født og opvokset i Roskilde by, er enig.

- Det er meget vigtigt, at jeg bliver meget meget fuld. Det er lidt det vigtigste ved at komme på Roskilde Festival. Især, når jeg kun er her en dag, så handler det om at finde en god bar, og så bare drikke sig meget fuld, fortæller en smilende Bryan Rice.

Roskilde Festival slutter på søndag. Gæsterne har dermed to dage mere til at nå deres forskellige ritualer, hvis ikke de skal vente til næste år.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så "hårdt" arbejder politiet på Roskilde

LÆS OGSÅ: Torsdag gik det løs: Se de vilde og sjove billeder her

Sponsoreret indhold