Nyheder 15. november 2018

Grunwald var for syg til fest

Helbredet tillod ikke ”Benny” at mødes med de 200 tilbedere af Olsen-banden, der i weekenden var samlet for at hylde filmseriens jubilæum
Foto: Thomas Laursen)

Stemningen var særdeles festlig, da et par hundrede af landets største Olsen-banden-fans i weekenden havde samlet sig i Nordisk Films lokaler for at fejre 50-året for det første af banditternes filmkup.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men midt i fejringen blev der pludselig musestille i den fyldte sal i Valby.

På et stort lærred dukkede det, på det tidspunkt, eneste nulevende medlem af den kriminelle trio frem, den kræftsyge Morten Grunwald, med en hilsen til de mange dedikerede fans.

På det tidspunkt vidste ingen, hvor slemt det stod til med Morten Grunwald, der i går sov stille ind.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Rolf Konow)

Benny, som vi kender og elsker ham. Her fra ”Olsen-banden i Jylland” fra 1971. (Foto: Rolf Konow)

– Kære venner. Tusind tak for jeres kærlige entusiasme og jeres fabelagtige intensive glæde ved denne begivenhed, vores 50-års jubilæum.

– Jeg sender jer alle mine kærlige tanker og ville gerne have været hos jer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Skuespillere og folk bag kameraet på de 14 film var inviteret til en lille komsammen, før fansene ankom til Nordisk Film. 71-årige Lene Brøndum, der spillede Børges kæreste, var blandt de fremmødte VIP’er. (Foto: Mikael Rieck)

Afbud i sidste øjeblik

Kan I have en rigtig god aften, lød det fra den 83-årige skuespiller, som havde optaget den lille videohilsen derhjemme.

I videoen lignede Grunwald sit gamle, friske jeg.

Men der var ingen tvivl om, at canceren i skjoldbruskkirtlen, som har spredt sig til lungerne, havde tappet den folkekære skuespiller for kræfter.

Artiklen fortsætter under billederme ...

(Foto: Mikael Rieck)

Det er den oprindelige Børge, Jes Holtsø, 61, til højre. Men sønnike Grane, 14, går Olsen-bandens unge medhjælper i bedene med sine lange lokker. – Mine drenge holder meget af at se filmene. De er interesseret i drama og musical, og de kan godt lide setuppet med Bent Fabricius’ musik, fortalte den stolte far. (Foto: Mikael Rieck)

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

– Det er, fordi de er lavet med kærlighed, lød 93-årige Bent Fabricius-Bjerres forklaring på, at de sjove film stadig samler danskerne efter 50 år. (Foto: Mikael Rieck)

Lysten til at være en del af den store festivitas var nemlig meget stor hos Morten Grunwald, som først i sidste øjeblik meldte fra til jubilæumsfesten.

– Vi havde en stående aftale om, at hvis helbredet holdt, ville han komme, forklarede Rune Clausen, formand for Olsen Banden Fanklub DK, der arrangerede festen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

– Det er helt grotesk at blive hyldet for min rolle i ”Olsen- banden” så mange år efter. Jeg har dårligt nok opfattet mig selv som en del af filmene, morede 77-årige Ulf Pilgaard sig. I den allerførste film spillede den friske skuespiller pornofotograf, men var ikke med i de følgende 13 film. (Foto: Mikael Rieck)

Håber på Bodil

Selv om Morten Grunwald ikke var til stede, blev han bestemt ikke glemt.

Flere gange blev manden bag ”Benny” hyldet i talerne, og flere gange blev det luftet, at det var på tide for Bodil-komiteen at tildele veteranen en Æres-Bodil ved den næste prisuddeling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

VIP’erne blev samlet på scenen og hyldet af Olsen Banden Fanklub DK. (Foto: Mikael Rieck)

Desværre viste tiden sig at være for knap, for de der gerne ville nå at hylde skuespilleren.

For få uger siden fortalte Grunwald offentligt, at han var blevet ramt af kræft i skjoldbruskkirtlen. At canceren havde spredt sig meget uheldigt til lungerne. Og at han havde opgivet kampen mod den svære sygdom.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Der var musik til afterparty – Jes Holtsø optrådte sammen med sin makker Morten Wittrock. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg har fået tilbudt strålebehandling, men det vil jeg ikke. Jeg er 83 år. Jeg ved ikke, om der er måneder eller længere, men så er det det.

– Jeg har haft et langt og godt liv, fortalte Olsen-bandens og hele Danmarks legendariske Benny, som til december ville være rundet 84 år.

Morten Grunwald sov stille ind den 14. november. Han blev 83 år.

Sponsoreret indhold