Nyheder 17. februar 2017

Efter store lydproblemer: Fyhnen Sisters er ude af ”X Factor”

Første aften blev sidste aften for Fyhnen Sisters, der fredag aften røg ud som de første af dette års ”X Factor” efter at have oplevet store lydproblemer
(Foto: Dan Mariegaard)

Årets udgave af ”X Factor” blev for alvor skudt i gang fredag aften, da de ni håbefulde og spændte deltagere indtog scenen for første gang.

Og forståelig nok sad nerverne derfor helt ude på tøjet hos deltagerne, der dog gjorde alt, hvad de kunne for at imponere de tre dommere Blachman, Mette Lindberg og Remee – og ikke mindst danskerne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men desværre måtte festen jo slutte for én deltager allerede fredag aften.

Og det blev Fyhnen Sisters, der måtte forlade ”X Factor”-konkurrencen som de allerførste - efter at søstrene havde haft store lydproblemer på scenen.

Remee sendte - som de uskrevne "X Factor"-regler siger - sin egen sanger, Mike Beck videre, mens Mette Lindberg sendte sin gruppe, Fyhnen Sisters, videre.

Derfor var det altså Blachman, der fik det sidste - og endelige ord - under afgørelsen. Og han var altså ikke imponeret nok over søstrene til at ville sende dem videre i programmet. Han fastslog dog - sammen med de andre dommere - at lyden havde været god nok hos dem, og at det derfor ikke var lydproblemerne, der var skyld i søstrenes exit.

- Jeg så ikke nybruddet i genren. Og alene af den grund bliver jeg nødt til at sige farvel til Fyhnen Sisters, lød det fra Blachman.

Mettes grupper skød for alvor festen i gang, da Ladies With Attitude indtog scenen som de allerførste. De gav deres version af Destiny’s Childs ”Say My Name”, men modtog ikke rene roser fra dommerne.

Remee mente for eksempel, at de to veninder havde svært ved at leve op til sangen.

- Sangen er næsten umulig at overgå, men I holder stilen, lød det fra Remee.

Blachmans unge talent Mia var nummer to til at indtage scenen, og ligesom til hendes audition og på bootcampen fik hun masser af ros fra dommertrioen fredag aften.

- Du bliver fuldstændig umulig at komme uden om i det her. Desværre, lød det fra Remee, der som bekendt står i spidsen for +23-sangerne.

Mike Beck var den første af 23+-sangerne, der gik på scenen – og dommerne var tilfredse med hans version af sangen ”Guillotine”.

- Det var rigtig godt sat sammen. Det var eksplosivt. Det er enormt vigtigt, hvis man gerne vil have tilfredse kunder, lød det blandt andet fra Blachman.

Desværre var der store lydproblemer, da Fyhnen Sisters herefter gik på scenen.

Lyden gik ikke ordentlig igennem, hvilket betød, at danskerne ikke kunne høre deres version af First Aid Kit-nummeret ”My Silver Lining”. Heldigvis kunne dommerne høre dem – og herfra var der masser af ros.

De to drenge i Vkation gav deres version af Phlake-hittet ”Angel Zoo”, men selv om Blachman ikke var helt tilfreds med drengens præstation, roste han alligevel deres vokal.

Mette havde kun positive ord at sige til sine drenge:

- Wauw! I gjorde det godt!, lød det fra Vkations mentor.

Andensidste den første fredag var unge Chili, der gav en blændende version af Banks-nummeret

- Wauw, hvor synger du rent. Hvor rammer du tonerne rent og smukt. Du dribler gennem tonerne perfekt, og du har din egen lyd. Rigtig flot. Rigtig flot, lød det fra Mette Lindberg, inden Remee tog over og fortsatte roseriet:

- Super flot. Mørkt. Dyster. Rigtig en Blachman-ting. Man kunne også mærke stoltheden. Du er så overlegen en sanger, lød de rosende ord fra Remee.

- En af de bedste vokalpræstationer i dette program nogensinde, tilføjede hendes mentor Blachman.

Sidst på scenen var Morten Nørgaard, der skulle give sin version af Family of the Year-nummeret ”Hero”.

- Meget smukt, lød det fra Blachman, mens Remee sagde:

- Du er bare en meget sjælfuld person at være i nærheden af. Meget flot. Meget fint!

Temaet for årets første liveshow var "signatur-sange", og de ni udvalgte numre skulle derfor fortælle noget om, hvad seerne kunne forvente af dem som artister i "X Factor".

Vinderen af dette års ”X Factor” vinder et træningsforløb med One Directions vokalcoach Helene Hørlyck, ligesom vinderen også får mulighed for at arbejde sammen med Michael Jackson og Madonnas producer Dallas Austin, som vil producere fire sange sammen med vinderen.

Vinderen bliver fundet, når finaleshowet afholdes 31. marts.

Du kan se deltagerne i "X Factor" herunder:

X Factor 2017 (deltagere til liveshows)

Sponsoreret indhold