Nyheder5. november 2018

Brittas advokat: Fortid som TV-stjerne

Britta Nielsens forsvarsadvokat Nima Nabipour har tidligere været med i en serie på DR
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-388714.jpg
 Foto: Peter Grosen

Her til morgen kom det frem, at den svindelmistænkte Britta Nielsen er blevet anholdt i Sydafrika.

Og det er ikke hr. hvem-som-helst, der er valgt til at være forsvarer for den 64-årige kvinde, der er mistænkt for igennem 16 år at have begået underslæb i Socialstyrelsen for mindst 111 mio. kr.

Britta Nielsens forsvarsadvokat er Nima Nabipour, der tidligere i år var i retten for at forsvare den 18-årige månd, der var gået til angreb på Peter Madsen i Storstrøm Fængsel.

Ifølge Berlingske Tidende har Nabipour også forsvaret Kundby-pigen tilbage i 2016, ligesom han samme år forsvarede en 17-årig dreng, der var blevet fyret i Bilka, efter han havde deltaget i en debat om Islam på Facebook.
Men det er ikke kun i sit hverv som advokat, at Nima Nabipour, der oprindeligt er fra Iran, har et imponerende CV. Ved siden af sit jurastudie havde Nima Nabipour et studiejob som skuespiller. Han spillede Yasin i DR's "Sommer" i 2008, og i tredje sæson af TV 2-serien "Anna Pihl" spillede han Mahmoud. Senest har han - pudsigt nok - spillet jurist i TV 2-serien "Norskov".
Nima Nabipour kom til Danmark som tre-årig i 1985 og gik på den tyske privatskole i Sønderborg. - Mine forældre har altid villet det bedste for mig. De mente, det var vigtigt, jeg fik en rigtig uddannelse, fortalte Nima til SE og HØR tilbage i 2008. Han satte dog også selv stor pris på jurastudiet, ifølge ham mindede jura og skuespil nemlig om hinanden. - Det handler jo om at overbevise folk i en retssal. Det er jo også en form for skuespil, forklarede han.

Sponsoreret indhold