Nyheder5. november 2018

Flugten er slut: Britta anholdt i Sydafrika

Britta Nielsen er blevet anholdt i Sydafrika her til morgen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britta.jpg
 (Foto: Ridehesten)

Svindelmistænkte Britta Nielsen er her til morgen blevet anholdt i Sydafrika.

Det skriver Anklagemyndigheden på Twitter.

- Flugten er forbi: Hovedmistænkt 64-årig er anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen. SØIK var til stede, da anholdelsen skete omkring kl 05.30 i en lejlighed i Johannesburg, Sydafrika, skriver Anklagemyndigheden.

Artiklen fortsætter efter tweetet

Anklagemyndigheden har også udsendt en pressemeddelelse her til morgen, hvor de fortæller om anholdelsen.

- Flugten er forbi. Den hovedmistænkte er anholdt. Det er resultatet af et målrettet internationalt samarbejde mellem SØIK og en række internationale myndigheder. Der er nu håb for, at vi kan få en endelig opklaring - og få svar på, hvor resten af de forsvundne millioner er, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis i pressemeddelelsen. Den 64-årige blev anholdt i en lejlighed i den sydlige del af Johannesburg og skete på baggrund af oplysninger fra SØIK. Anholdelsen skete omkring kl. 05.30 dansk tid, står der yderligere. Indtil videre skal Britta Nielsen blive i Sydafrika, mens der forhandles en udleveringsaftale på plads mellem Danmark og Sydafrika.

- Nu beder vi de sydafrikanske myndigheder tage stilling til, om der kan ske udlevering til Danmark. Vi vurderer, at mulighederne er gode, men beslutningen træffes alene i Sydafrika, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis her til morgen i en pressemeddelelse.

Hædret af dronningen

Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet sig til 111 millioner kr. i Socialstyrelsen.

Sidste år fik Britta Nielsen dronningens fortjenstmedalje i sølv for en fortjenstfuld indsats igennem 40 år i staten.

”Britta Nielsen er en engageret medarbejder, der løfter betydelige opgaver i Tilskudsforvaltningen, og er altid tjenstvillig, når der kræves en ekstra indsats”, står der ifølge Ekstra Bladet i indstillingen, som er skrevet af en kontorchef.

Der står også, at hun havde fokus på korrekt forvaltning:

”Britta har et vedvarende fokus på udvikling og sikring af en korrekt og effektiv forvaltning, og med sin mangeårige erfaring sikrer Britta oplæring af nye kollegaer”.

Hvis hun bliver dømt, kommer hun til at aflevere medaljen tilbage.

Sponsoreret indhold