Familien Erichsens nye eventyr: Dykker med dræberhvaler

Den sejlglade familien Erichsen håber på at stævne ud i familiens nye skib Wallenberg til sommer. Kursen er denne gang sat mod de nordlige breddegrader.

Den sejlglade familien Erichsen håber på at stævne ud i familiens nye skib Wallenberg til sommer. Kursen er denne gang sat mod de nordlige breddegrader.

(Foto: TV2)

Familien Beha Erichsen har de seneste år gjort de mørke vintermåneder lidt nemmere at komme igennem med deres rejseprogrammer fra de varme lande.

De har fået os til at drømme os væk til Borneos fugtige regnskov, taget os med ud at sejle side om side med finhvaler i Biscaya-bugten og ladet os være med til at udforske den forunderlige verden under havoverfladen.

Og nu er familien snart klar til endnu en gang at stævne ud, men i følge TV2 er det endnu ikke afklaret, om der kommer en sæson mere af ”Kurs mod fjerne kyster”.

Hvis alt går efter planerne, er familiens nye skib, den pensionerede svenske isbryder Wallenberg, færdigrenoveret til sommer, hvor turen går nordpå. Det afslørede Mikkel Beha til et foredrag i Fredericia forleden.

Her kunne han desuden fremvise videoklip af familiens research i det kolde nord.

Og selv om næste sejltur foregår under køligere himmelstrøg end på Bounty-øerne i det turkisblå vand, som vi er vant til at se Havana skvulpe rundt i, skorter det ifølge videoklippene ikke på smukke steder og eventyrlyst, når sømandsfamilien sætter kursen mod nord.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Emil Midé Erichsen og Mikkel Beha Erichsen

Emil Midé Erichsen og Mikkel Beha Erichsen. (Foto: TV2)

Sneklædte landskaber

Mikkel tog publikum med til Kirkenes i Nordnorge nær grænsen til Sibirien, hvor en rendrivende samerfamilie tog eventyrerne med op i de sneklædte fjelde på snescooter. Man fik en forsmag på den storslåede natur og de smukke solnedgange, da familien tog med en dansk kutter på krabbe-fiskeri og halede massevis af flere kilo tunge krabber i land.

Selv om vandet langtfra har samme behagelige temperatur som på de sydlige breddegrader, afholder det ikke Emil fra at tage seerne med en tur i dybet.

En gammel drengedrøm blev således udlevet, da Emil sprang i vandet og svømmede side om side med 25 spækhuggere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mikkel Beha og Marian

Hvor det på den forrige tur var Emil og Theis, som stod bag roret, er det denne gang 51-årige Mikkel og Marian, der er skippere, mens resten af familien påmønstrer, når kalenderen tillader det. (Foto: Aller Media DK)

Mens det sidste gang var Theis og Emil, der var henholdsvis kaptajn og styrmand, da Havana sejlede en tur rundt om jorden, er det denne gang Mikkel og Marian, der står bag roret under familiens nordlige eventyr.

 – Så kommer drengene og vores svigerdøtre og besøger os om bord på skibet, når tiden tillader det, fortalte Beha til foredraget.

Theis har netop underskrevet en kontrakt om en læreplads, Emil har travlt med at holde foredrag, mens Alfred tager hul på sidste år på gymnasiet efter sommerferien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

25-årige Theis har netop skrevet under på en læreplads som skibsbygger, og familieturene skal således passes ind i en travl kalender. (Foto: Aller Media DK)

Hastværk er lastværk

Selv om Wallenberg ikke bliver sendt ud på en jordomsejling, er familien indstillet på, at det ikke kan gøres på en sommerferie.

Men hvor længe turen kommer til at tage, ved de endnu ikke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Emil Midé Erichsen og Louise

Eventyrlysten bruser i blodet på drengenes kærester Louise og Ida, som efter planen sejler med på den nordlige ekspedition i perioder. (Foto: Mikael Rieck)

– Vi har snakket om at sætte et par år af til det, men det kan sagtens være, det kommer til at tage længere tid. Hvis man ikke har tid nok de forskellige steder, går man glip af alle de der helt særlige oplevelser med de lokale, forklarede Mikkel, som fortsat har orlov fra sin morgentjans på TV2.

Mikkel er p.t. indlogeret i Vendsyssel, hvor han knokler på højtryk med at renovere Wallenberg og gøre skibet klar til den nye ekspedition.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close