Erik Brandt var to uger fra døden

– Jeg har drukket for meget hvidvin, men nu er det slut, har den nu tørlagte Erik Brandt fortalt.

– Jeg har drukket for meget hvidvin, men nu er det slut, har den nu tørlagte Erik Brandt fortalt.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det var et nødråb af de helt store, da modeskaberen Erik Brandts datter Emilie ved årets begyndelse skrev et Facebook-opslag, hvor hun kaldte faderen alkoholiker.

Efter lidt tid blev den 73-årige indlagt på hospitalet, syg og fejl-ernæret. Her holdt Erik Brandt op med at drikke – og det har han heldigvis holdt fast i siden. For ved indlæggelsen var designeren meget syg.

– Så syg, at han ville være død, inden der var gået to uger, hvis han fortsatte, fortæller Emilie Brandt i det seneste nummer af magasinet Psykologi.

– Vi har haft nogle ture, for min far har drukket på en ødelæggende måde i 15 år, men denne her var helt forfærdelig, siger den 45-årige datter, der glæder sig over, at hun nu taler med sin far hver dag, efter at han er blevet ædru.

 
Mistede sin kone

Problemerne med sprutten havde hobet sig op over en årrække for Erik Brandt, der ofte har talt om den store smerte ved at miste sin elskede hustru gennem 45 år for seks år siden.

Tabet sendte prins Henriks gode ven ned i et sort hul, men efter et afvænningsophold i Sverige var han tilbage på ret køl, da ”Vild med dans” bankede på døren i 2014 og satte ham på hold med danseren Vivi Siggaard – dog uden den store succes.

Et par år senere gik det igen skidt med alkoholen – hvilket altså kunne være endt helt galt, hvis det ikke var blevet stoppet i tide.

Senest har Erik Brandt fortalt, at han vil være med til at hjælpe andre med at komme ud af alkoholmisbrug.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close