Nyheder 21. december 2015

FLOVMAND: Emil Thorup tav om mistet kørekort

Tv-værten Emil Thorup forsøgte at dække over lovovertrædelse, som han kalder pinlig
Foto: All Over

Tv-værten Emil Thorup kalder det mega-pinligt, at han igen er blevet frakendt retten til at køre bil.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var derfor, han i sidste uge bandt Ekstra Bladet en historie på ærmet. Efter at byretten i København havde behandlet hans sag, lod han Ekstra Bladet forstå, at han blot havde fået et klip i kørekortet.

- Det er altså mega uheldigt. Men det er jo bare et klip i kørekortet. Det er jo fuldstændig lige meget, sagde Emil Thorup til Ekstra Bladet.

Men SE og HØR afslører i denne uge, at 32-årige Emil Thorup i sidste uge faktisk blev frakendt retten til at køre bil.

Samtidig fik han en bøde på 2.500 kr.

- Det er en pinlig sag. Jeg vil jo gerne være et forbillede, fortæller den altid velfriserede tv-vært.

Emil blev 26. maj fældet af en fartmåling på Kalvebod Brygge i København. Politiet målte Emil Thorups sorte Ford Kuga til at køre mindst 67 kilometer i timen på en strækning, hvor man højst må køre 50.

Og da Thorup i forvejen havde klip i kørekortet, var der ingen barmhjertighed hos den kvindelige dommer. Hun besluttede, at Emil Thorup ikke må køre bil det næste halve år.

Det er anden gang Emil Thorup mister kørekortet.

I 2010 mistede han førerbeviset i en periode på tre år, efter at han året forinden kørte rundt i det indre København med alkohol i blodet.

- Jeg kører mellem 50 og 60.000 kilometer om året og har mange foredrag, så alt bliver mere besværligt uden kørekort. Men heldigvis har vi offentlige transportmidler. Bilen sælger jeg ikke, den får min kæreste nok lov at køre i, forklarer Emil Thorup.

- Det er skide pinligt, og jeg håber, det er sidste gang, I skal skrive om mig i forbindelse med en færdselssag. Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at undgå en gentagelse, men jeg vil ikke love noget, siger Emil Thorup.

Emil Thorup har julemåneden ud til at overveje, om han vil indbringe dommen for Østre Landsret.

- Jeg ved sgu ikke - spørgsmålet er, om det er en kamp, man kan vinde. Så vidt jeg har forstået, så har man i færdselssager nogle tabeller, man slår op i for at fastslå straffen.

Læs hele historien om fartbøllen Emil Thorup i denne uges SE og HØR.

Sponsoreret indhold