Nyheder 3. juli 2021

EM på mobilen: Ny rekord

Danskernes mobiltelefoner er rødglødende i disse uger - og særligt de dage landsholdet er på grønsværen
Ingram Publishing/Newscom/The Mega Agency

Det er ikke kun på banen, at der er noget på spil under EM. Hos landets teleselskaber noterer man sig også ‘sejre’. I hvert fald når det skal gøres op i mængden af data, der bruges på millioner af mobiltelefoner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- EM har i den grad trukket dataforbruget hos vores kunder op, lyder det fra Kim Christensen, der er netværksdirektør hos Teleselskabet 3.

- Normalt er sommermånederne ellers ikke en periode, der slår datarekorder, fordi danskerne i højere grad bruger aftenerne ude i stedet for at streame og game indenfor.

Artiklen fortsætter under billedet...

Under kampen mod Rusland i Parken i København steg datatrafikken voldsomt. På et tidspunkt var næsten 30.000 telefoner online i området. Grafik og data fra Telia

Second screen

Det er naturligvis særligt streaming på Viaplay og DR TV, der sætter gang i dataforbruget. Særligt under kampe som DR viser, men også når vi bruger mobilen som second screen.

Hos Telenor noterede man sig en ny mobildatarekord, da Danmark sidste lørdag bankede Wales ud af EM. Her var brugen af mobildata tæt på 60 procent over normalen. Og dermed endnu højere end under kampen mod Rusland.

Gammeldaws opkald

Mens dataforbruget altså slår nye rekorder, er der også gang i talelysten. Men først når kampen er fløjtet af.

- Danskerne lagde mobilen fra sig ved Wales-kampen, da bolden begynde at rulle. Her faldt opkaldsaktiviteten ganske enkelt, siger Daniel Askeroth, der er teknologidirektør i Telia Danmark, til SE og HØR.

- Men da kampen blev fløjtet af omkring klokken 20, steg aktiviteten markant igen. Noget tyder altså på, at det stadig er på mode at ønske hinanden tillykke med sejren med et godt gammeldaws telefonopkald.

Kan klare det

Og teleselskaberne forventer, at der kan blive slået nye rekorder under kampen i aften mod Tjekkiet.

Alligevel skal man ikke frygte, at netværket bryder sammen, lyder det beroligende fra 3’s Kim Christensen.

- Der er blevet slået stribevis af datarekorder i juni i år.

- Men både netværket og vores tekniske folk er godt rustet til at klare sådan nogle perioder med spidsbelastning.

Sponsoreret indhold